понеделник, 27 март, 2023
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеПрофилактика с билки на камъни в бъбреците

Профилактика с билки на камъни в бъбреците

Силна болка в кръста или ниско в корема, а ходенето по малка нужда е истинско мъчение. Често хората разбират, че са имали камъни в бъбреците или пикочния мехур, едва когато получат криза и се озоват в спешното. Бъбречно-каменната болест засяга по-често мъжете. Според китайската медицина те представляват задържана емоционална енергия, блокирани гняв, вина и неудовлетворение. Мъжете в по-малка степен умеят да изразяват емоциите си и затова по-често страдат от камъни в бъбреците. Това обясни при гостуването си в България графиня Ангелика Волфскийл, природолечител от Германия.

Жените пък изразяват гнева и потиснатостта си чрез жлъчката – затова при тях камъните са по-често там. Като лечител винаги задължително питам за емоционални проблеми, ако пациентът е с камъни, казва графинята.

Причината за това вътрешно разочарование е, че хората често в началото идеализират ситуациите и другите хора. По-добре е да сме реалисти и да нямаме свръхочаквания. Понякога това може да е разочарование от самия себе си – то наранява най-много. Така без да си даваме сметка емоциите се отразяват върху функцията на органите.

Когато през нас емоциите текат свободно, свободно приемаме и отдаваме любов и приятелство, нашата филтрационна функция тече нормално. Конфликтите, независимо дали са в семейството или работата, се отразяват негативно на функциите, свързани с отделянето на водата в организма. Ако не успеем да изкажем емоциите си, трупаме недоволство или чувство на вина, това може да блокира бъбречната функция.

Бъбреците са много повече от филтриращ орган

бъбреци лекарстваПовечето хора смятат, че бъбреците са само филтриращ орган. Те наистина имат важна функция за отделянето на урея, креатинин като крайни отпадни продукти от белтъчната обмяна.  Този двоен орган обаче изпълнява още много важни задачи. Регулира електролитния баланс, свързан с осмотичното налягане в клетките и тъканите.

Участва в регулацията на кръвното налягане. Грижи се и за киселинно-алкалния баланс в организма. В бъбреците се образуват ензима ренин и хормона еритропоетин, както и кинини, простагландини. Еритропоетин е хормон, който спомага синтезирането на кръвни телца в костния мозък.

Бъбреците имат роля още за минералното хранене на клетките, поддържат нивото на водата. Преобразуват непреработения витамин D в хормона Калцитриол – активна форма на витамин D3.

Бъбреците имат голямо влияние върху черния и белия дроб. Няма човек с болест на черния дроб, който да е със здрави бъбреци, отбелязва лечителката. Важи и обратното – пълноценната терапия на черния дроб включва и пречистване на бъбреците.

За проблеми с отделителната система говори и хиперхидрозата на ходилата (подуване и пълнене с вода). Ходилата се смятат за третия бъбрек на човека в китайската народна медицина. При нарушения на цялостната енергийна бъбречна система се вземат освен билките и Шуслерови соли № 2, № 3, № 8 и № 11.

При цистит и болести на пикочните пътища страдат и бъбреците

циститТова е така, защото те са елементи на общата отделителна система. При някои по-остри цистити бактериите може да тръгнат нагоре към бъбреците. Затова е важно да обръщаме внимание.

Не е нужно да се бърза с антибиотика при всеки цистит. Това е доста често срещано заболяване (всяка втора жена е имала поне веднъж през живота си). Първо трябва да се опита с билкови препарати. Доказана в практиката е комбинацията от енчец (солидаго), пачи очиболец и полски хвощ, казва графиня Волфскийл. Те са съставките на препарата Солидагорен, който увеличава капацитета на бъбреците, има антимикробно действие. Справя се и със спазмите.

Енергийната природа на растението енчец е свързана с любовта, приятелството и успокояването. Бъбреците са като орган от двама партньори, пояснява лечителката. Най-ценното при пачи очиболец е неговото антимикробно и спазмолитично действие.

Полският хвощ е добре позната билка, която има много добър активиращ филтрацията на бъбреците ефект. Влияе толкова добре на бъбреците, че се прилага не само при техните заболявания, но и при такива, свързани с функцията на бъбреците – високо кръвно.  Съдържа фактори, необходими на бъбрека – кварц (силикати), калий.

И още нещо важно: Когато бездетна двойка търси помощ, трябва да се укрепи и функциите на бъбреците. Слабите бъбреци може да са пречка за зачеване на желаното дете, заявява графинята.

Пречистване с билки два пъти годишно за здрави бъбреци

Препоръчвам на хората над 50 г., особено за жените, да провеждат два пъти годишно пречистващ курс с тези билки. Ако някъде в бъбреците са се отложили песъчинки, които още не дават признак за себе си, ще излязат с урината.

Най-добре е този курс да е през пролетта и есента. Веднъж дневно се вземат 10-20 капки Солидагорен, разтворени в достатъчно вода. Това оказва регенериращ ефект. Освен че се изхвърлят неусетени до момента песъчинки, помага и за възстановяване на гъвкавостта на тялото. Тя се губи с възрастта, но билките „омекотяват“ организма.

Комбинацията от трите билки – енчец, пачи очиболец и полски хвощ действа и антимикотично (против гъбички). Затова може да се използва и при инфекция с гъбичката кандида в областта на влагалището, като профилактика на възпаления в пикочните пътища, а също и за успокояване на раздразнения пикочен мехур.

Може да се дава и на хора, които са с катетър, като профилактика на бактериалните инфекции.

Шуслерови соли в помощ на отделителната система

Ето и някои Шуслерови соли (естествени минерални съединения, приготвени по хомеопатична технология, важни са за функционирането на клетките), които помагат при възпаления в отделителната система

Показания за ШС №3 D12

Урина: кафява – червеникаво-кафява, повишена температура, позиви за уриниране, при това болки и парене

Показания за ШС №9 D6

Урина: тъмно червеникаво-кафява, евент. жълтеникава и мътна, с наличие на гной

Показания за ШС №4 D6

С урината се отделя бяла слуз = 2. възпалителен стадий (хроничен катар на пикочния мехур)

ШС №8 D6 се прилага при гъста, бяла слуз с парене

Редува се последователно през четвърт час с №3

Показания за ШС №7 D6

Задържане на урина – спазматично

Показания за ШС №5 D6

Неволево изпускане на урина поради парализа на пикочния мехур.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -