Комбинации от шуслерови соли за жената

PRINT
Ангелика Волфскийл

Шуслеровите соли могат да помогнат на жените в много ситуации, когато трябва да се справят с  предизвикателствата на годините или различни състояния. Това заяви по време на посещението си в България графиня Анджелика фон Волфскийл от Германия, природолечителка, която използва активно солите в практиката си. Редица неприятни симптоми климактериума например могат да бъдат преодолени с тяхна помощ, като така се спестяват или намаляват до минимум хормоните, които имат много странични ефекти.

Ето примерни комбинации на солите, които графиня фон Волфскийл представи специално за жените:

Шуслерова сол №1

Остеопорозата е сериозен проблем, който засяга много жени. Тя се дължи донякъде на подкиселяването на тъканите поради прекалената консумация на месо. С помощтта на сол №1 (калциум флуоратум) може да постигне добър ефект – 1 г калций дневно да бъде възстановен от клетките на костната система. Това не може да бъде постигнато толкова бързо с никое друго лекарство, казва природолечителката. Шуслерова сол № 1 обаче трябва да се приема месеци, понякога и години. Освен при остеопороза, тя помага и в борбата с бръчките, при слабост на пикочния мехур (инконтиненция) или при спадане на матката.

Шуслерова сол №2

Калциум фосфорикум е важна при кървене извън месечния цикъл. Прилага се също при младите момичета или жени, които поради недостиг на желязо имат периоди на аменорея – отсъствие на менструация,

Шуслерова сол № 3

При млади момичета, които имат ниско кръвно налягане, се препоръчва шуслерова сол №3 – ферум фосфорикум. Ако те имат освен това склонност към колабиране и чувствителност към студ, се комбинира с номер 8. В годините на климакса понякога кръвното се повишава внезапно – тогава се дават соли номера 1, 3 и 7. В Германия жените често страдат от цистит – когато започва болката и паренето се дава сол № 3.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Липсата на минерали в организма се разчита по лицето
Хомеопатията чисти емоционални травми
Автоимунните заболявания тръгват от хроничен стрес
Ако не изпитвате жажда, то е заради липса на минерални соли
Шуслерови соли при затлъстяване и диабет

Шуслерова сол №4

Солта калиум хлоратум е защитник на лигавицата. Според мен това е една от най-важните соли за жената, защото често сме склонни да образуваме различни подувания или отоци по тялото, казва графиня фон Волсфскийл. Те може да са на краката или корема, на лимфни възли около гърдите преди менструация или по лицето. При поява на стрии – бели ивици от разтегната кожа се дава комбинация от солите с номера 1, 4 и 11. Терапията продължава дълго време – поне 4-6 месеца.

Шуслерова сол № 5

Солта калиум фосфорикум е за добра памет при жените. Всеки се нуждае от силни нерви в напрегнатото всекидневие. Препоръчва се, когато сме изтощени вечер и не можем да заспим. Тя се приема до 15 часа, защото  по принцип събужда и има освежаващ ефект. Същата сол укрепва сфинктера на пикочния мехур, който може да отслабне с годините и да влоши качеството на живот.

Шуслеров сол №6

Солта калиум сулфурикум е за тези между нас, които изпитват глад за глътка чист въздух. Помага при хемороиди и раширени вени. Психичната картина при хора с липса на тази сол е меланхолия, черногледство. Помага и при течение, особено ако е жълтеникаво. При бяло течение по-подходяща е сол № 4. Сол номер шест пречиства организма вътреклетъчно. Доставя кислород на мозъка през черния дроб.

Шуслерова сол №7

Всички имаме нужда от сол № 7 – магнезиум фосфорикум, за да можем да се отпуснем. Тя е полезна когато не можем да спим. Приема се вечер преди заспиване. В климактериума помага срещу горещи вълни, облекчава предменструалния синдром, помага да устоим на остър глад за нещо сладко или шоколад. Вместо шоколад изпийте една чаша с горещата седмица, препоръчва графинята. Ако искате да откажете цигарите, също можете да използвате сол номер седем вместо цигара, когато изпитате остър никотинов глад. Смучи се по една таблетка всеки път, когато ви се допуши.

Срещу крампи на подбедрицата, стягане и болка, които също са типично женски проблем, помага комбинация от соли 1, 3 и 7.

Шуслерова сол № 8

Солта натриум хлоратум овлажнява лигавицата – типични симптоми, които подказват, че имаме нужда от нея, са сухите очи, сухата лигавиза в носа, устата, вагинална и стомашно-чревния тракт, сухата кожа. Хубавото е, че тя помага и при другата крайност – когато всичко е прекалено влажно, тече – очите сълзят при алергия или вятър, течащият нос с бистър секрет при алергия или начална респираторна инфекция, лабилни настроения или депресия в края на менструалния цикъл.

Шуслерова сол № 9

Солта натриум фосфорикум е прекрасно средство, защото лесно ни показва, кога имаме нужда от нея. Например слагаме си очилата и сваляйки ги, виждаме, че са омазнени. Или пък имаме кожа с груби пори, а  при по-възрастните хора се появява акне. Други признаци са когато някой проявява агресивна нетърпеливост, или пък млади жени, които имат жълтеникаво-пенесто течение. Липсата на тази сол може да е свързана и с нарушение на репродуктивните способност поради подкиселяване на организма (нарушаване на киселинния баланс на тъканите). Сол №9 помага и ако човек получава киселини или подуване на стомаха при консумирането на по-мазни храни като сандвич с масло, мазни сладкиши.

Шуслерова сол №10

Солта натриум сулфурикум служи за вътрешното прочистване. Тя чисти междуклетъчните пространства, спомага да няма слепване на клетки и стимулира детоксикацията на организма. Прилага се при мокри екземи и появата на различни отоци. Изхвърля излишните течности, които са се събрали в организма през деня. Много жени страдат от запек, тогава можат да опитат комбинацията от солите с номера 3, 8, 10 и 11, съветва графиня фон Волфскийл. Ако констипацията е свързана със спастично състояние в областта на стомаха, се дава и сол номер 7. Искаме ли да отслабнем, трябва да комбинираме солите 10, 5 и 9, а също и да пропуснем едно хранене през деня, най-добре вечерята.

Шуслерова сол № 11

Солта силицеа се използва основно за красиви коса, кожа, нокти и зъби. Тя обаче може още много неща. Това е сол за нервната система, особено за хора, които не могат да понасят шумове или лесно се разболяват от течение. Дава се на деца, които получават често възпаление в областта на главата, когато стоят на ветровито място.

„През главата, тръгвайки от челото, минават два меридиана – на пикочния мехур и на жлъчния мехур според китайската медицина. Когато през тях проникне студът, изстиваме вътрешно и по този начин възникват редица заболявания в организма. Рефлекторно се нарушава кръвобращението на тези органи и се появяват симптоми“, пояснява графиня фон Волфскийл.

Силицеа се дава и когато мислите кръжат постоянно в главата и не ни дават мира. При депресия в тъмната част на деня се дава смесена напитка с разтворени в нея номер 11 и 7. Ако не можем да заспим от тежки мисли, пием двете соли преди лягане, но и оставяме чашата на нощното шкафче. Когато се събудим, отпиваме, за да заспим по-лесно.

Шуслерова сол № 12

Солта калциум сулфурикум е прекрасно средство за ставите и за хроничния цистит. Дава се освен това като заключително средство след отстри инфекции. Ако жената има оплаквания, свързани с климактериума, е важно да се знае, че шуслеровите соли се вземат поне 3 до 5 месеца, обобщава природолечителката.

[Общо: 134    Средно: 3.1/5]
Комбинации от шуслерови соли за жената беше последно модифицирана от: януари 18th, 2018 root

Още

Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *