сряда, 29 март, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаСъдови хирурзи от ВМА преглеждат безплатно

Съдови хирурзи от ВМА преглеждат безплатно

Медицински специалисти от Клиника „Съдова хирургия” към ВМА обявиха, че ще извършват безплатни профилактични прегледи за съдови заболявания. Консултациите ще се проведат на 03 и 04.07.2017 г., от 14:00 до 17:00 часа, в кабинет 112, намиращ се в поликлиниката на ВМА. Пациентите ще се преглеждат само след предварително записване, което може да бъде направено на телефон: 02/ 92 26 049, от 08:00 до 14:00 часа.

Съдовите заболявания представляват широк спектър от състояния, които може да са провокирани и от друго първично заболяване – например диабет. Има някои симптоми, които подсказват, че е добре да посетите съдов специалист. Това са например бледа кожа, студенина и изтръпване в крайниците. Може да има мускулни схващания (крампи), болка, която се усилва при ходене. Неприятното усещане е такова, че се налага пациентът да спира и да почива.

Понякога пациентите съобщават за засилващи се нощни болки – те са най-често в пръстите и стъпалата. Оплакват се от гъбични инфекции по ноктите, незаздравяващи ранички на или между пръстите, почерняване и втвърдяване на определени участъци от кожата.

Диабетиците е добре да се консултират със съдов хирург и без да имат сериозни симптоми. При тях рискът от диабетно стъпало нараства с годините, през които те имат захарна болест.

Друга сериозна група са заболяванията на венозната система. Понякога разширените вени са на повърхността, но в други случаи не. Всякакви синкаво-червеникави промени по кожата на долните крайници, отоци, умора и тежест в краката са повод да се иде на съдов специалист.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -