четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатно мерене на кръвна захар в София и Пловдив

Безплатно мерене на кръвна захар в София и Пловдив

Безплатно измерване на кръвната захар оррганизират редица лечебни заведения във връзка със Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември всяка година.

ВМА София – безплатно мерене на кръвна захар в поликлиниката

На тази дата – 14.11.2023 г., медици от Клиника по ендокринология и болести на обмяната на Военномедицинска академия (ВМА) ще извършват безплатно измерване на кръвна захар и оценка на риска за заболяването. Всеки желаещ да се консултира със специалистите може да го направи от 9:30 до 12:00 часа, във фоайето на Поликлиника-ВМА, без предварително записване. Не се изисква направление от личния лекар.

Безплатно измерване на кръвната захар организира „УМБАЛ-Пловдив“

УМБАЛ-Пловдив също се включва в инициативата. Там безплатното мерене на кръвна захар ще бъде от 8 до 19 ч. на 14 ноември. Изследванията ще се правят в заседателната зала на първия етаж от екипа на Отделението по ендокринология. Не е необходимо предварително записване, от желаещите няма да се изискват направления от личния лекар.

Кампанията е насочена към пациенти, диагностицирани със захарна болест, както и за лица с рискови фактори, а целта е профилактика на усложненията, които лошият контрол върху нея причинява, заяви началникът д-р Станимира Станчева-Василева. На всички желаещи допълнително ще бъде дадена информация за хранителен, двигателен и терапевтичен режим.

Безплатни изследвания правят още болници, като пълният списък с 12 от тях, които подкрепят кампанията в София и Пловдив, може да видите тук:

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -