събота, 9 декември, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи на очите във ВМА

Безплатни прегледи на очите във ВМА

Безплатни очни прегледи организира Военномедицинската академия (ВМА) по повод Световния ден на зрението – 12 октомври. Проблемите с очите далеч не се свеждат само до коригиране на диоптрите. С възрастта се появяват проблеми, като най-честите са свързани с катаракта (перде на окото), но също и макулна дегенерация, отлепване на ретината, глаукома.

Някои автоимунни заболявания като множествена склероза се проявяват със зрителни проблеми. Затова всеки възрастен трябва да проверява зрението си поне веднъж годишно, дори да не изпитва никакви симптоми.

Специалистите от Клиниката по очни болести ще извършват консултациите на 12 октомври от 14:00 до 16:00 часа, в кабинет № 207 в Поликлиниката на ВМА.

За целта трябва да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 25 555, до изчерпване на предварително обявените часове. Не е необходимо да носите направление от личния лекар.

Чрез участие в различни скринингови кампании началникът на Клиника по очни болести на ВМА вярва, че ще бъде подчертана значимостта на профилактичните прегледи по отношение на ранната диагностика на заболяванията.

Източник: ВМА

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -