четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаМорската вода лекува психиката и тялото

Морската вода лекува психиката и тялото

Морската вода може да бъде лек за много психически и физически болести. Чрез пясъка, въздуха, вълните и водата осигуряваме на тялото си огромен приток на положителна енергия. Морската вода стимулира имунната система. Спомага за отваряне на порите.

Това пък позволява на тялото да абсорбира морски минерали, като освобождава токсините. Повишава нивото на кислород в кръвта. Морските пари са особено полезни за хората, които имат проблеми с горните дихателни пътища.

Йодът, съдържащ се и в морската вода, подобрява функцията на имунната система и повишава активността на щитовидната жлеза. Морската вода и слънцето помагат при много емоционални разстройства като депресия, нервност, тревожност.

Съдържанието на магнезий в морската вода помага за намаляване на стреса, за отпускането на мускулите и нервите и за цялостното спокойствие в организма. Минералите във водата наподобяват съня.

Умора, виене на свят и главоболие – признак, че ни липсва магнезий

През лятото понякога температурите рязко падат и скачат. Това е сериозен стрес за организма. Тялото ни се нуждае от време, за да се адаптира.

При спад на температурата най-уязвими са хората с хронични сърдечносъдови заболявания и възрастните. Валежите, очаквани през периода, също са причина за много болежки по тялото.

Какъв е рискът от заразяване с COVID-19 на плажа?

По-висока влажност на въздуха обостря болки в ставите

Нарастването на влажността на въздуха е една от основните причини за обостряне на болката. Това се дължи на факта, че колкото е по-мокро времето, толкова по-трудно се потим. За да може да преодолеем очакваните здравословни проблеми, е добре да правим повече упражнения, за да раздвижим кръвта равномерно и тя да стигне до крайниците ни.

Добре е да не преяждаме, а диетата да е богата на плодове и зеленчуци. В менюто си включвайте риба, фасул, леща, цвекло, картофи, ябълки. Медът е концентрирана въглехидратна храна и дава енергия на организма.

Какво да сложим в пътната аптечка за морето

Пчелното млечице е супер концентрирана храна, изключително богата на минерали и микроелементи, които човек трудно може да си набави от обичайната си храна. Ускорява деленето на клетките. Може да се да изпиват 2-3 чаши тонизиращ чай дневно,тъй като той подобрява работата на сърдечния мускул и премахва болезнените усещания.

Не бива да се забравя, че по правило през лятото нивото на УВ индекса (ултравиолетовите лъчи) остава висок. Добре е да се осигури време за престой на сянка особено в най-горещите часове на деня, а именно от 12 до 18. Облеклото да бъде широко в светли цветове и да бъде от естествени материи.

Д-р Бисер Георгиев, общопрактикуващ лекар, 11-о ДКЦ в София

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -