Училище за бъдещи майки учи на грижи за новороденото

PRINT
бебе новородено кърмаче

Училището за родители на Университетска болница „Софиямед“ продължава и през летните месеци. Новата програма вече стартира и включва 19 теми, 3 от които демонстрационни с практическа насоченост, които ще се водят от педиатри, неонатолози и акушерки, и по време на които бъдещите родители ще могат да се упражнят на практика как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, за къпане и масажиране.

В Училището бъдещите майки могат да практикуват и техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес, както и различни техники за закалителни масажи и процедури на новороденото. Като гост лектори към безплатното Училище на „Софиямед“ ще се присъединят и други водещи специалисти в България, сред които национални консултанти, акушерки,педиатри, неонатолози и др.

До края летните месеци бъдещите майки могат да посетят лекциите на тема: „Техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане. Психологическа подготовка и поведение в предродилна и родилна зала“,„Оперативно раждане – методи“,„Обезболяване на раждането“;„Раждане – нормално или секцио. Предпоставки, недостатъци митове“. Програмата в средата на месец юли продължава с темите: „Извличане и съхранение на стволови клетки“, „Адаптационни прояви на новороденото“. През месец август бъдещите майки ще могат да чуят и едни от новите лекции в този цикъл от програмата на Училището, които са посветени на темите: „Следродова адаптация на сърдечно-съдовата система на новороденото дете“ и „Невропсихично развитие на новороденото“, която ще бъде водена от националния консултант по неонатология и консултант на АГ Клиниката на болница „Софиямед“ доц. д-р Ралица Георгиева.

До края на програмата, в края на месец октомври бъдещите родители ще могат да се включат и в практическите лекции на тема: „Първи грижи за новороденото“ и „Закаляване на детето-залог за здраве“.

Преди началото и след края на всяка лекция от 13:00 до 16:00ч. бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Клиниката по акушерство и гинекология, и неонатология, като разгледат условията в нея и се запознаят лично с различните специалисти.
Партньори на безплатното Училище за родители на „Софиямед“ са едни от водещите утвърдени марки за козметика и грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Училище за бъдещи майки учи на грижи за новороденото беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *