вторник, 21 май, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаУчилище за бъдещи майки учи на грижи за новороденото

Училище за бъдещи майки учи на грижи за новороденото

Училището за родители на Университетска болница „Софиямед“ продължава и през летните месеци. Новата програма вече стартира и включва 19 теми, 3 от които демонстрационни с практическа насоченост, които ще се водят от педиатри, неонатолози и акушерки, и по време на които бъдещите родители ще могат да се упражнят на практика как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, за къпане и масажиране.

В Училището бъдещите майки могат да практикуват и техники за дишане и релаксация през различните етапи от родилния процес, както и различни техники за закалителни масажи и процедури на новороденото. Като гост лектори към безплатното Училище на „Софиямед“ ще се присъединят и други водещи специалисти в България, сред които национални консултанти, акушерки,педиатри, неонатолози и др.

До края летните месеци бъдещите майки могат да посетят лекциите на тема: „Техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане. Психологическа подготовка и поведение в предродилна и родилна зала“,„Оперативно раждане – методи“,„Обезболяване на раждането“;„Раждане – нормално или секцио. Предпоставки, недостатъци митове“. Програмата в средата на месец юли продължава с темите: „Извличане и съхранение на стволови клетки“, „Адаптационни прояви на новороденото“. През месец август бъдещите майки ще могат да чуят и едни от новите лекции в този цикъл от програмата на Училището, които са посветени на темите: „Следродова адаптация на сърдечно-съдовата система на новороденото дете“ и „Невропсихично развитие на новороденото“, която ще бъде водена от националния консултант по неонатология и консултант на АГ Клиниката на болница „Софиямед“ доц. д-р Ралица Георгиева.

До края на програмата, в края на месец октомври бъдещите родители ще могат да се включат и в практическите лекции на тема: „Първи грижи за новороденото“ и „Закаляване на детето-залог за здраве“.

Преди началото и след края на всяка лекция от 13:00 до 16:00ч. бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Клиниката по акушерство и гинекология, и неонатология, като разгледат условията в нея и се запознаят лично с различните специалисти.
Партньори на безплатното Училище за родители на „Софиямед“ са едни от водещите утвърдени марки за козметика и грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -