Безплатни тестове за хепатит на „Медикус Дента Галения“

PRINT

От 17 до 20 октомври 2012 г., в рамките на Международната изложба „Медикус Денто Галения“ (Международен панаир Пловдив), Национална пациентска организация ще проведе безплатни изследвания и лекции за различни социално-значими заболявания и проблеми.

Лекциите ще се провеждат всеки ден от 17 до 20 октомври, като допълнителна информация ще се предоставя на щанда на Национална пациентска организация – Палата 11, изложбен щанд А 5. Всеки ден ще е посветен на различно социално-значимо заболяване, като лекциите ще се провеждат по график и в обособени зони на Изложбата.

На 17 октомври (сряда) ще се проведе лекция с разпространение на информационни материали на тема „Медицина на катастрофите“.

18 октомври (четвъртък) ще бъде посветен на сексуалното възпитание, чрез провеждането на лекции и дискусии по темата, при които ще се акцентира на инфекциите, предавани по полов път, и начините за превенцията им.

На 19 октомври (петък) ще се извършват активности по диагностика и превенция на хепатит. Ще се състои лекция с обща информация за заболяването, както и скринингови изследвания за хепатит В и С. Скринингите ще бъдат проведени посредством даване на капка кръв от пръста, а резултатите ще се получават на място – 10 минути след изследването.

Всички изследвали се ще получат консултация, а при поява на съмнителен или положителен резултат от скрининговите тестове, ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория, както и за консултация с гастроентеролог. В последния ден от Изложбата – 20 октомври (събота), ще се провеждат лекции на тема: „Хранене и затлъстяване в детско-юношеска възраст“.

Мероприятието се провежда от Национална пациентска организация, съвместно с РК на БЛС Пловдив, МУ Пловдив и РЗИ Пловдив, БЧК и Международен панаир Пловдив, под патронажа на министъра на здравеопазването г-жа Десислава Атанасова и кмета на гр. Пловдив инж. Иван Тотев.

СНИМКА: Министър Атанасова открива изложбата.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни тестове за хепатит на „Медикус Дента Галения“ беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *