Реклама
Начало Профилактика Безплатни тестове за хепатит на „Медикус Дента Галения“

Безплатни тестове за хепатит на „Медикус Дента Галения“

0
Реклама

От 17 до 20 октомври 2012 г., в рамките на Международната изложба „Медикус Денто Галения“ (Международен панаир Пловдив), Национална пациентска организация ще проведе безплатни изследвания и лекции за различни социално-значими заболявания и проблеми.

Лекциите ще се провеждат всеки ден от 17 до 20 октомври, като допълнителна информация ще се предоставя на щанда на Национална пациентска организация – Палата 11, изложбен щанд А 5. Всеки ден ще е посветен на различно социално-значимо заболяване, като лекциите ще се провеждат по график и в обособени зони на Изложбата.

Реклама

На 17 октомври (сряда) ще се проведе лекция с разпространение на информационни материали на тема „Медицина на катастрофите“.

18 октомври (четвъртък) ще бъде посветен на сексуалното възпитание, чрез провеждането на лекции и дискусии по темата, при които ще се акцентира на инфекциите, предавани по полов път, и начините за превенцията им.

На 19 октомври (петък) ще се извършват активности по диагностика и превенция на хепатит. Ще се състои лекция с обща информация за заболяването, както и скринингови изследвания за хепатит В и С. Скринингите ще бъдат проведени посредством даване на капка кръв от пръста, а резултатите ще се получават на място – 10 минути след изследването.

Всички изследвали се ще получат консултация, а при поява на съмнителен или положителен резултат от скрининговите тестове, ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория, както и за консултация с гастроентеролог. В последния ден от Изложбата – 20 октомври (събота), ще се провеждат лекции на тема: „Хранене и затлъстяване в детско-юношеска възраст“.

Мероприятието се провежда от Национална пациентска организация, съвместно с РК на БЛС Пловдив, МУ Пловдив и РЗИ Пловдив, БЧК и Международен панаир Пловдив, под патронажа на министъра на здравеопазването г-жа Десислава Атанасова и кмета на гр. Пловдив инж. Иван Тотев.

СНИМКА: Министър Атанасова открива изложбата.

Реклама

Exit mobile version