четвъртък, 28 март, 2024
- Реклама -
НачалоНовиниВана с колело топи целулита

Вана с колело топи целулита

Американска компания от Флорида създаде велована, която намалява целулита, съобщи британският „Дейли Мейл“, цитиран от агенция „Дартснюз“. Представяният като „магичен уред“ продукт предлага 12 пъти по-интензивно натоварване от това, на което се подлагаме, когато караме обикновено колело.

Най-съблазнително обаче за клиентите безспорно е обещанието, че уредът помага за унищожаването на целулита, който е проблем за 80 до 90% от възрастните жени. За тази цел във ваната са инсталирани 12 отделни водни струи. Производителите твърдят, че упражненията с уреда, намаляват ефекта от умората. „Поредната фитнес измишльотина“, както е наричано невижданото досега фитнес устройство във форумите, тренира долната част на тялото ни, като вкарва в действие основно квадрицепсите и задните части. Твърди се, че носи полза и за цялостното здраве на сърдечносъдовата система.

„Потенето във водна среда позволява регулирането на температурата на тялото и гарантира свежест по време на тренировката“, обясняват от фирмата производител. Водата променя усещането за тежестта на тялото, но в същото време озонът осигурява усещане за удобство. От друга страна съпротивлението на водата кара трениращият да полага по-голямо усилие за завъртане на педалите и налага участието на всички мускули на краката, раменете, торса и гърба.

„Въртенето на педалите във въздуха изгаря най-много 400 калории за час от спортуващ в перфектно физическо състояние и понякога води дори до ставни проблеми. Докато ние наблюдаваме, че подобна тренировка във водна среда позволява на спортуващия да избегне рисковете и да изгори 800 калории дори да е начинаещ“, обясняват още създателите на модерния уред.

СНИМКА: YOUTUBE

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -