Безплатни прегледи в София за задух и кашлица от месеци

PRINT
спирометрия мерене на дишането

Безплатни консултации за пациенти, които имат съмнения или страдат от Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) започват в Токуда от утре. Те ще се провеждат в рамките на един месец до Коледа, като е необходимо предварително всеки да се запише на тел: 02/403 4917.

Записаните ще бъдат преглеждани в Кабинета за функционална белодробна диагностика. Хроничната обструктивна белодробна болест е едно от най-тежките и водещи до трайно влошаване на качеството на живот заболявания. „Около 7% от населението в световен мащаб страда от ХОББ, което напълно важи като съотношение и за България“, подчертава д-р Наталия Стоева – началник на отделението по Пулмология на МБАЛ „Токуда Болница София“. Тя добавя, че според данни от световната статистика сочи, че ХОББ е сред водещите причини за прием в болница. Болните имат намален обем на белия дроб – стеснение на дихателните пътища.

90% от заболелите са настоящи или бивши пушачи, като пасивното пушене също до голяма степен е предпоставка за развитие на заболяването. Други водещ фактори са замърсеният въздух, влажна и студена работна среда, наличието на прах и висока концентрация на въглеродния диоксид в околната среда.

В Токуда Болница ще бъдат консултирани и изследвани или страдащи от ХОББ пациенти, или със съмнения за тази болест. За да бъдат записани те трябва да отговарят на следните критерии:

1. Възраст над 40 г.
2. Оплаквания от задух и кашлица в продължение на месеци и
години. При пациентите НЕ трябва да има голям сърдечен проблем, който до
обяснява задуха и кашлицата.
3. Пушач или бивш пушачи
Пациентите с диагноза ХОББ трябва да носят пълната си медицинска
документация. По време на консултацията с пулмолог ще се извършва
измерване на дихателния обем със спирометър и ще бъдат давани препоръки
за лечение.

[Общо: 3    Средно: 2/5]
Безплатни прегледи в София за задух и кашлица от месеци беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *