Безплатни прегледи в Пирогов за гръбначни изкривявания

PRINT
гръбначно изкривяване сколиоза
Деца с неправилна стойка и гръбначни изкривявания могат да се консултират безплатно в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина на „Пирогов“. Това съобщават от спешния институт. Поводът е 55-ият рожден ден на отделението, чиито ръководител е доц. д-р Красимира Казалъкова.
Безплатните профилактични прегледи са за деца между 7 и 18 години, които имат сколиоза (гръбначно изкривяване) или съмнение за такава. Профилактичните прегледи ще извършват от доц. Казалъкова, д-р Николай Цуцумански и екип от детски травматолози.
Кинезитерапевти и рехабилитатори ще покажат на децата и родителите им  упражнения, които подпомагат коригирането на стойката.
Безплатните прегледи са на 12 и 13 септември 2017 г, вторник и сряда. Началото е 11:45 часа. Необходимо е предварително записване на телефон 02/9154334 между 11 и 12.30 часа. Можете да се запишете на 4-ти и 5-ти септември 2017 г., понеделник и вторник.

Терапията се назначава според степента на изкривяване

Изборът на подходящо лечение на сколиозата е в зависимост от риска от прогресията на изкривяването. Малка кривина при деца в края на скелетния растеж е малко вероятно да прогресира, посочва проф. Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология на ИСУЛ. Обратно, голяма кривина при млад пациент по време на израстването най-вероятно ще прогресира и се нуждае от лечение. В случаите, когато изкривяването е над 25 градуса или прогресира повече от 5 градуса при последователните визити преди скелетна зрялост (за момичета 11-13 години и 12-14 години за момчета), се налага активно лечение.

Някои подходящи спортове като плуване и бягане могат да подобрят състоянието на леки форми на гръбначно изкривяване. Лечението чрез операция се прилага в много редки случаи, когато всички други подходи са се изчерпали или не дават резултат.
[Общо: 4    Средно: 2.3/5]
Безплатни прегледи в Пирогов за гръбначни изкривявания беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *