Уханието на плодове потиска апетита за сладко

PRINT
диета за отслабване

Искате да се храните здравословно, но ви е трудно да устоите на сладките изкушения? Учените предлагат прост и ефективен начин да надхитрите вътрешните си пориви, пише в. „Дейли мейл“. Преди да седнете пред пищната трапеза, вдишайте аромата на плодове! Този метод е особено ефективен, ако искате да устоите на десерти, установили сътрудници на университета в Бургундия.

Те провели експеримент със 115 мъже и жени на възраст 18-50 г. Разделили ги на две групи. Доброволците не знаели за какво точно ще ги тестват. Казали им, че се изследва процеса на общуване по време на хранене. Половината били настанени преди това в помещение, където пръснали аромат на свежи круши. След 15 мин. ги преместили в друга стая и ги помолили да изберат храна. Предложили им варианти с плодове или без тях. Като избор за закуска давали студено месо или тарта с моркови. Основното блюдо представлявало канелони болонезе или сьомга със зеленчуково ризото, а десертите били шоколадово кексче или ябълков компот.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
В плодове и зеленчуци има над 10 000 полезни вещества
Вегетарианците страдат по-често от рак и астма
Суперкоктейл унищожава рака на 100%
Храни, които ускоряват метаболизма

Мирисът на круши не повлиял особено на избора на закуска или основно блюдо. Голямата разлика се откроила при избора на десерт. Трима от 4-ма, които не били в контакт с аромата на круши, избирали кесчето. В групата, вдишала миризмата на свежи плодове, този процент бил под 50. Така учените правят извода, че уханието влияе върху избора на храна.

Източник: Daily Mail

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Уханието на плодове потиска апетита за сладко беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *