четвъртък, 20 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеРакът в лявата гърда се свързва с конфликти в семейството

Ракът в лявата гърда се свързва с конфликти в семейството

  • Погрешна е представата, че за всеки симптом се пие отделна шуслерова сол
  • Давам три седмицина жените с рак да намерят своя път
  • Като лечител съм строга – изисквам стриктно спазване на схемата за прием на билки и хомеопатия

Защо се случи точно на мен? Този въпрос измъчва много жени с диагнозата рак на гърдата. За причините за възникването на туморите много се дискутира. Има мнения, че отключващи фактори може да са хормоните от противозачатъчните хапчета, различни хронични инфекции, казва графиня Ангелика фон Волфскийл, една от най-известните лечителки в Германия. Знае се например, че има вируси, които провокират рак. Затова нейните пациентки задължително правят тестове за носителство на определени групи от тях.

Изяснява се дали жената е имала наскоро шокови житейски ситуации, например тежък развод. „Гърдата символизира женствеността, изхранването на детето, на семейството. Жената дава много от себе си, но иска и да получава. Балансът между себеотдаване и приемане при много пациентки е нарушен. Тогава един по-силен неочакван стрес може да провокира болестта и след 5-6 месеца се опипва бучка. Място за паника няма – не всяко образувание е злокачествено, тоест рак“, обяснява графиня Фон Волфскийл, която ще гостува у нас и на 8.XI. ще изнесе лекция в НДК.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Шуслерови соли при затлъстяване и диабет
Липсата на минерали в организма се разчита по лицето
Таргетни терапи срещу рака на гърдата
Раждане в млада възраст пази от рак на гърдата

Тълкуване на психоемоционалните причини

Има различни тълкувания за психоемоционалните причини, свързани с рака. Ако туморът е в лявата гърда, възникването му се свързва с нерешени проблеми по майчина линия, с чувствата, децата, партньора и обичаните хора. Рак в дясната гърда пък е свързан с бащата и рационалното начало, с това как човекът си проправя път в живота, как се реализира в професията, как гледа на бъдещето и дали е отворен за предизвикателства.

При човека лявата и дясната страна трябва винаги да са в баланс, посочва лечителката и дава съвет: Силната страна трябва да отстъпи леко, за да напредне и другата, която е изостанала.

Една от пациентките на графинята споделя прозрението, до което стига за болестта си: „Баща ми беше болен от рак. С него бяхме скарани. Натрупаха ми се притеснения – болестта му, разводът ми, а после и на мен ми откриха тумор. Ракът дойде при мен, за да ме постави на едно ниво с татко. След като се разболях, се видяхме отново и имахме много задушевни разговори, сближихме се отново.“

На първата среща Ангелика оставя пациентките с рак да излеят душата си. „Жената споделя съдбата си, защото иска да се бори, да живее. Изключително важно е в този момент да не я разколебая в нейния път. Важното е пациентката да избере правилния път за себе си. Не този, който аз смятам за верен, а този, който тя посочва“, описва подхода си графиня Фон Волфскийл.

Пациентите я търсят заради задълбочения подход при изясняване на здравния проблем и внимателния анализ на всички оплаквания и симптоми. Въпреки благородническия си произход тя от малка мечтае да лекува хората. Затова преди 17 г. зарязва професията си – в недвижимите имоти, и се обучава за натуропат. Германия е единствената страна в Европа, където работата на тези лечители, прилагащи алтернативни методи, е регламентирана със закон. След 2-годишно обучение те се явяват на изпити пред здравните власти и едва тогава получават правото да работят с пациенти.

„Давам три седмици на жените с рак на гърдата, за да открият своя път. Най-важното е да се успокои пациентът, да му се вдъхне кураж, че сам може да реши кое е правилното лечение. През това време целта е да се събере повече информация -второ мнение от онколог, съвети от диетолог, тъй като храненето играе голяма роля при туморите, или пък от природолечител за допълващи или алтернативни методи.

След това анализираме всичко и заедно преценяваме как да постъпим. Една от моите пациентки реши да не се подлага нито на химиотерапия, нито на лъчелечение. Имам и други пациенти, които се оперират, но след това подпомагат лечението си с природни методи и шуслерови соли“, разказва Ангелика.

Графинята не отрича традиционните методи на лечение, но смята, че в много случаи може да се помогне по щадящ начин – с билки, есенции, хомеопатични препрати, компреси или дори правилните физически упражнения. Обича да прилага шуслеровата терапия, тъй като тя е универсална, съвместява се прекрасно с всякакви лекарства и няма никакви странични ефекти. „Пациентите идват при мен с представата, че трябва да пият по една сол за всеки симптом. Много от тях споделят за стомашни неразположения, мигрена или кожни проблеми, потни крака. Изкуството на лечителя се състои в това, от всички оплаквания да се открие онова, чието лечение покрива най-голяма част от проблемите на конкретния човек.

Обяснението е, че шуслеровите соли действат на клетъчно ниво и увредените клетки започват отново да функционират. Това оказва влияние по цялата верига и с подобряването на кожните проблеми например се оправя и стомахът или сънят“, обяснява графиня Фон Волфскийл. Покрай работата си с шуслеровата терапия и лекциите, които изнася по темата, лечителката пише няколко книги през последните 10 г. Най-популярната – „12-те соли на живота“, е преиздавана много пъти.

Алтернативните терапии помагат в редица случаи, но предписанията трябва да се спазват стриктно, пояснява Ангелика. На пациентите си тя дава винаги много подробни наставления: какво да ядат и пият, кои шуслерови соли да приемат. Може да препоръча компреси на черния дроб или да посетят зъболекаря. Например жена трябвало да премести спалнята си заради развила се плесен в стаята. Винаги има и трудни моменти, защото на хората им е трудно да направят изведнъж голяма промяна в начина си на живот.

„Тогава опитвам да намерим път, който позволява да постигаме напредък с малки стъпки в неговото собствено темпо. Уча много от пациентите си – да се отказвам от неизпълнимото, да приемам и да уважавам особеностите на околните. Научих се да не меря със собствените си представи и очаквания другите хора. Станах по-разбираща и търпелива“, разказва графиня Фон Волфскийл.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -