сряда, 28 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеБиорамка снижава болката и усложненията при вадене на зъб

Биорамка снижава болката и усложненията при вадене на зъб

Д-р Маргам Чандрасекаран от Сингапур е направил истинска революция в стоматологията, създавайки методика, позволяваща да се намалят болката и рискът от усложнения, причинени при отстраняване на зъб, съобщава Indian Express.

Неговата разработка представлява малък цилиндричен корпус, който се поставя на костта. Той помага на челюстта да расте, а на венците да възстановят формата си след вадене на зъб. Рамката е изработена от биополимер , който се разтваря за 2-6 месеца. Тя вече е на разположение на пациентите от Великобритания, Тайван и Сингапур. Работата на д-р Чандрасекаран върху биорамката е започнала през 2007 г., след като се дипломира в Националния технологичен университет на Сингапур.

Екстракцията на зъб не е лесен процес, често се съпровожда с много усложнения, напомнят дентални лекари. Едно от най- честите се нарича „суха дупка“ – това е кръвен съсирек , който предпазва раната от инфекция, но причинява болка. Също така са възможни силни и продължителни кръвоизливи, които са по-силно изразени по време на менструация, при страдащи от хипертония и хемофилия . В някои случаи отстраняването на зъба води до фрактура или разместване на долната челюст, ако хирургът прилага значителна сила.

Свързани теми:

Как да мием зъбите правилно

Развалените млечни зъбки са опасни

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -