четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноГъстата брада се оказа гаранция за здраво сърце

Гъстата брада се оказа гаранция за здраво сърце

Мъжете, чиято брада расте по-бързо, обикновено се оплакват, че трябва да се бръснат по-често от другите. Оказва се обаче, че тази особеност има неочаквани предимства. Ново проучване от Уелс, Великобритания, разкри, че мъжете с гъста растителност по лицето, имат по-здраво сърце и съответно по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания.

До този извод учените стигнали, след като организирали експеримент. В него участвали около 2500 доброволци на възраст 45-59 години. Всеки от тях бил предварително разпитан за начина му на живот, след което събраните данни били анализирани. Така учените стигнали до неочаквано заключение. Оказало се, че тези британци, които се бръснат всеки ден, водят много по-здравословен начин на живот. Погледнато средно статистически, те се правят секс повече от останалите, пушат по-малко и и още по-малко вероятно е да страдат от проблеми със сърцето.

Работата е там, че темпът на растеж на космите се дължи на два хормона – тестостерон и естроген. Същите тези хормони са отговорни за възникването на сърдечно-съдови заболявания, но още и за либидото (сексуалното желание и активност) и не на последно място – за това, доколко бързо и гъсто растат космите по тялото на мъжа.

Свързани теми: Вредно ли е пукането на пръстите и други митове за здравето

Брадата с много ползи за здравето – бори кашлицата и пази от алергии

Чипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни

Тестостеронът прави мъжете по-честни

СНИМКА: АРХИВ

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -