Чипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни

PRINT
диета за отслабване

Храненето на човека влияе пряко на либидото му. Учените съветват да се избягват редица продукти, за да не се стига до засечки в леглото, пише The Times of India. Рискове крие дори консумацията на сирене и кашкавал от краве мляко. Причината е, че в него може да има остатъци от антибиотици и хормони на растежа, които влияят на хормоналния фон у човека. Възможно е те да причинят смущения в отделянето на естроген, прогестерон и тестостерон.

Риск има и при консумация на подсладени напитки. Те влияят на гените, водят до натрупване на килограми, повишава се рискът от диабет, кариес, изтъняване на костната тъкан. Всички тези фактори се свързват и с понижаване на либидото. Изкуствените подсладители като аспартам могат да намалят нивото на серотонина, да предизвикат главоболие, депресия, раздразнителност, тревожност и безсъние. Без необходимото ниво на серотонин човек няма необходимото ниво на либидото и доброто настроение.

В „черния“ списък се оказаха още консервираните продукти (съдържат сол, която повишава кръвното, а съдовите проблеми са в основата на импотентността). Чипсът също е опасен, защото ги приготвят на прегоряло олио. Изобщо вредни са всички окислени и обработени растителни масла. При термичната им обработка се отделят съединения, които влияят негативно на тъканите, клетките и ендокринната система, която регулира хормоните.

Подобрителят на вкуса – глутамат, е едно от най-вредните вещества за либидото. По думите на лекарите той провокира депресии, когнитивни и сърдечносъдови проблеми. При неадекватна работа на мозъка и съдовете се намалява и половото влечение. Последният продукт, посочен от учените, е кафето, по-точно прекалената му употреба. Хората, които постоянно пият кафе, вредят на надбъбречните си жлези. Тези жлези отделят хормона на стреса – кортизол. С времето функцията им постепенно отслабва, което се отразява и на половите хормони. 

Свързани теми: Бързите закуски предизвикват алергии

Хапва ли бременната чипс, бебето е с ниско тегло

Как да готвим замразените зелечуци, за да запазим витамините

СНИМКА: ДАК

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Чипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova
loading...