четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЧипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни

Чипс, кафе и консерви в списък на вредни за либидото храни

Храненето на човека влияе пряко на либидото му. Учените съветват да се избягват редица продукти, за да не се стига до засечки в леглото, пише The Times of India. Рискове крие дори консумацията на сирене и кашкавал от краве мляко. Причината е, че в него може да има остатъци от антибиотици и хормони на растежа, които влияят на хормоналния фон у човека. Възможно е те да причинят смущения в отделянето на естроген, прогестерон и тестостерон.

Риск има и при консумация на подсладени напитки. Те влияят на гените, водят до натрупване на килограми, повишава се рискът от диабет, кариес, изтъняване на костната тъкан. Всички тези фактори се свързват и с понижаване на либидото. Изкуствените подсладители като аспартам могат да намалят нивото на серотонина, да предизвикат главоболие, депресия, раздразнителност, тревожност и безсъние. Без необходимото ниво на серотонин човек няма необходимото ниво на либидото и доброто настроение.

В „черния“ списък се оказаха още консервираните продукти (съдържат сол, която повишава кръвното, а съдовите проблеми са в основата на импотентността). Чипсът също е опасен, защото ги приготвят на прегоряло олио. Изобщо вредни са всички окислени и обработени растителни масла. При термичната им обработка се отделят съединения, които влияят негативно на тъканите, клетките и ендокринната система, която регулира хормоните.

Подобрителят на вкуса – глутамат, е едно от най-вредните вещества за либидото. По думите на лекарите той провокира депресии, когнитивни и сърдечносъдови проблеми. При неадекватна работа на мозъка и съдовете се намалява и половото влечение. Последният продукт, посочен от учените, е кафето, по-точно прекалената му употреба. Хората, които постоянно пият кафе, вредят на надбъбречните си жлези. Тези жлези отделят хормона на стреса – кортизол. С времето функцията им постепенно отслабва, което се отразява и на половите хормони. 

Свързани теми: Бързите закуски предизвикват алергии

Хапва ли бременната чипс, бебето е с ниско тегло

Как да готвим замразените зелечуци, за да запазим витамините

СНИМКА: ДАК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -