сряда, 21 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи при ревматолог в София

Безплатни прегледи при ревматолог в София

Ревматологичен център за съвременна диагностика и инфузионно лечение на болни с ревматологични заболявания стартира в ДКЦ “Александровска“ от края на м. октомври. Центърът работи с направления по НЗОК, всеки вторник и четвъртък от 14-18ч., и е с възможност за извършване на медицински услуги в удобни за пациентите часове.

От 10 ноември, в продължение на един месец, всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 ч., Ревматологичният център организира безплатни  прегледи за ранна профилактика на ревматоидния артрит. По преценка на ревматолога ще се осъществява и ехография на стави. Желаещите да се прегледат могат да си запишат час всеки четвъртък от 12.00 до 16.00 часа и петък от 09.00 до 15.00 часа на тел. 02/ 9230 592,/750/ и моб.: 0895 435 844.     

Ревматоидният артрит е хронично прогресиращо, възпалително заболяване с периоди на изостряне и затихване, което води до деструкции на ставите и инвалидизиране на болния. Засяга предимно хора в активна възраст между 40 и 55 години, а в последно време границата пада до 25 години. Нерядко протича със системни прояви, със засягане на вътрешните органи – съдове, очи, бели дробове, сърце, периферна нервна система. Симптомите, които трябва да изострят вниманието на пациентите са болка, оток и скованост в няколко стави, с продължителност най-малко шест седмици. Характерните ставни зони на засягане са китките и ставите на пръстите на ръцете. Оплакванията се засилват нощем и рано сутрин. Характерна е сутрешната скованост с продължителност най-малко един час.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -