Училище за деца с астма в Александровска

PRINT
астма деца изследване

Тази събота –  27 май 2017г., в Клиниката по  педиатрия на УМБАЛ „ Александровска“ ще се проведе обучение на родители и деца за правилен режим на отглеждане и хранене на децата с астма и използване на инхалаторна техника при контрол на астмата. Участието е безплатно и не изисква предварително записване. Осигурени са и много изненади за децата.

Важно е децата да знаят как сами да използват инхалаторите

Белодробните  заболявания са един от най-големите здравни проблеми, причиняващи една шеста от всички смъртни случаи по света. Сред тях  водещи са астмата, хроничната обструктивна белодробна болест, острият вирусен бронхиолит и заболявания с рецидивиращо свирене при малките деца, за лечението на които инхалаторната терапия има ключово  значение. Особено важно за постигане на добър контрол  на астмата в детската възраст е изборът на приспособленията за приложение на  лекарствените средства по инхалаторен път. Почти всички деца могат да бъдат обучени за ефективно приложение на инхалаторна терапия.

Инхалаторното лечение е ефективен терапевтичен метод. При него лекарствените вещества достигат директно до структурите на дихателната система чрез вдишване. В последните десетилетия инхалаторното лечение получи осезаемо развитие поради усъвършенстваните технологии. Учените предлагат подобрени терапевтични решения поради ръста на пулмологичните и алергичните заболявания в световен мащаб. Основните причини са свързани с урбанизацията, замърсяването на въздуха. Влияние оказват промяната на околната среда и климатичните условия, химизацията на почвата, въздуха, водата и храната.

Клиниката по педиатрия на Александровска болница е специализирана за лечение на деца с остри и хронични белодробни заболявания и респираторна алергия. Екипът на проф. Переновска всяка година организира „Училище за астма“ с подробно вербално обяснение и практическа демонстрация за оптималното използване на инхалаторните устройства. Обучението има за цел да провокира активността на пациентите сами да участват в своето лечение, чрез прилагане и обмен на добри лечебни практики.

Програма на училището за астма

10 – 11 часа

Грешки при използването на инхалаторните устройства, проф. Пенка Переновска

11 – 12 часа

Практически модул „Правилни техники на инхалиране“, ст.м. с. Здравка Викторова, ст. м. с. Радка Теодосиева

12.00 – 12.30 часа

Дискусия, въпроси и отговори.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Училище за деца с астма в Александровска беше последно модифицирана от: май 23rd, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *