Глухарче цъфна в ухото на момиче

PRINT

Пекински лекари били удивени, след като в ухото на 16-месечно момиче открили цъфнало глухарче. Растението било дълго 2 см. Докторите успели да го извадят без усложнения за детето. Те изчислили, че семенцето е попаднало в ухото преди около 4 месеца. Родителите завели детето на преглед, след като се появил дискомфорт. Момиченцето плачело и постоянно чешело ухото си.

В един момент чуждото тяло можело да се види с просто око. Ако лекарите не били извадили навреме глухарчето от ухото, то усложненията били неизбежни. Натискът, оказван от цветчето, повишава риска от вътрешни кръвотечения. Топлата и влажна среда в ухото се оказала благоприятна за растежа му.

Случаите на прорастване на растения в човешкото тяло не са новост, макар че са изключително редки. 75-годишен мъж от Масачузетс няколко месеца имал проблеми с дишането. Поставили му диагноза емфизем, но състоянието му рязко се влошавало. Изследване в клиника показало, че мъжът има рак – на рентгена се виждало тъмно петно. Лабораторните проби обаче не подсказвали за тумор. Повторни анализи разкрили, че в белия му дроб прораснал грах. Растението достигнало 1,5 см.

Известен е и длучаят на руснака Артьом Сидоркин. В белите му дробове открили 5-сантиметров кълн на ела. На 28-годишния мъж също първоначално поставили диагноза рак.

Източник: rt.com

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Глухарче цъфна в ухото на момиче беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *