събота, 13 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноГлухарче цъфна в ухото на момиче

Глухарче цъфна в ухото на момиче

Пекински лекари били удивени, след като в ухото на 16-месечно момиче открили цъфнало глухарче. Растението било дълго 2 см. Докторите успели да го извадят без усложнения за детето. Те изчислили, че семенцето е попаднало в ухото преди около 4 месеца. Родителите завели детето на преглед, след като се появил дискомфорт. Момиченцето плачело и постоянно чешело ухото си.

В един момент чуждото тяло можело да се види с просто око. Ако лекарите не били извадили навреме глухарчето от ухото, то усложненията били неизбежни. Натискът, оказван от цветчето, повишава риска от вътрешни кръвотечения. Топлата и влажна среда в ухото се оказала благоприятна за растежа му.

Случаите на прорастване на растения в човешкото тяло не са новост, макар че са изключително редки. 75-годишен мъж от Масачузетс няколко месеца имал проблеми с дишането. Поставили му диагноза емфизем, но състоянието му рязко се влошавало. Изследване в клиника показало, че мъжът има рак – на рентгена се виждало тъмно петно. Лабораторните проби обаче не подсказвали за тумор. Повторни анализи разкрили, че в белия му дроб прораснал грах. Растението достигнало 1,5 см.

Известен е и длучаят на руснака Артьом Сидоркин. В белите му дробове открили 5-сантиметров кълн на ела. На 28-годишния мъж също първоначално поставили диагноза рак.

Източник: rt.com

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -