Романтичната връзка укрепва психиката

PRINT
целувка двойка

Любовта ще спаси света! Буквално. Романтичната връзка е балсам и опора за психиката на човека, убедени са учени от университетите на Йена и Касел. Те подпомагат развитието на личността, предаде „Нюзру“. Специалистите изследвали как влияят романтичните отношения на невротичността.

Ако показателите за невротичност са високи, човекът страда от тревожност и е раздразнителен. Повишава се рискът от депресии и се намалява самооценката му. Доминира недоволство от личния живот. В продължение на девет месеца специалистите са проследявали поведението на 245 двойки на възраст 18-30 години. Те са оценявали доколко всеки човек от групата е невротизиран и каква е удовлетвореност на отделните личности.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Благодарността е най-важна за щастливия брак 
4 витамина за добър сексуален живот
Жените са по-склонни да се влюбят след секс 
Жените си падали най-много по кариеристи 

Доброволците е трябвало също да анализират сценарии на житейски ситуации от гледна точка на значимостта им за отношенията. Установено е било, че хората с висока степен на невротизация са възприемали околния свят по особен начин. Те са реагирали по-остро на отрицателните стимули и по-често са интерпретирали двусмислените ситуации в негативна светлина.

Нещата се променяли, когато хората се ангажирали с романтична връзка. Ефектът бил постиган благодарение на това, че партньорите взаимно се подкрепяли. Положителните емоции и опитът от общуването с любим човек положително са променяли когнитивните позиции, отразяващи се на възприемането на света. От всичко това става ясно, че любовта е „лек“ срещу песимизма както при мъжете, така и при жените. Тя помага по-лесно да бъдат преодолявани житейските предизвикателства.

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Романтичната връзка укрепва психиката беше последно модифицирана от: април 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *