С микрохирургия спасяват от ампутация крака на пациент

PRINT
д-р Маргарита Кътева хирургия на ръка

Сложна операция по реконструирането на липсващи меки тъкани извършиха специалистите от МБАЛ „Бургасмед“, съвместно с изтъкнатият реконструктивен хирург у нас доц. д-р Маргарита Кътева от УМБАЛ „Софиямед“. Операцията продължи 4 часа и е успешна.
„Пациентът постъпи при нас в добро състояние, но с изключително сериозен дефект на подбедрицата и инфекция, която беше обхванала тъканите и на коляното му.Наложи се да направим реконструкция с тъкани, взети от друго здраво място на тялото, за да покрием оголения костен апарат. За операцията поканихме доц. д-р Маргарита Кътева, ръководител на Клиника по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в болница „Софиямед“ и в съвместен екип успяхме да извършим операцията успешно. Всичко премина по план и се надяваме пациентът да се възстанови напълно“, коментира завеждащ отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „Бургасмед“ д-р Владимир Гецов.

Очаква се животоспасяващата за долния крайник на пациента операция да постигне окончателните си резултати до 10 дни. „Микрохирургията е в основата на най-модерните методи за присаждане на тъкани и органи. С осъществяването на трансплантация на тъкани с всяка една такава микрохирургична операция, каквито се правят на малко места у нас- в „Софиямед“, а вече и в „Бургасмед“, се допринася за развитието на тази високоспециализирана хирургия в цяла България. С откриването на центъра по реконструктивна хирургия в „Софиямед“ в началото на годината дадохме възможност на повече български специалисти да се „квалифицират“ в този специфичен вид хирургия и на повече български граждани да получат най-съвременното лечение.

В специализирания курс, който продължава и към момента се включиха 17 хирурзи, които работят в лечебни заведения от цяла България -Бургас, Велико Търново, Русе, Пловдив, Севлиево, Велико Търново, Ямбол, Смолян, Монтана“, коментира доц. Кътева. Тя ще преглежда в МБАЛ „Бургасмед“ всеки последен петък от месеца с предварително записване на тел. 0700 89 088.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
С микрохирургия спасяват от ампутация крака на пациент беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *