„Човешкото поведение“ ни учи как да се спасим от конфликти

PRINT

Шефът ви се чуди за какво да ви направи забележка, а колегата на отсрещното бюро не пропуска да се заяде с вас и по най-дребния повод? Ако от доста време търсите решение на тези проблеми, можете да го намерите в книгата „Човешкото поведение“, чиито автори са проф. Румен Стаматов (на снимката), преподавател по психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, и д-р Невен Енчев, мениджър на болница „Медлайн“ в Пловдив. Тя е отпечатана от издателство „Хермес“ и освен в неговите книжарници, може да бъде намерена и по щандовете на „Хеликон“ и „Сиела“.

На 560 страници книгата разглежда всички нюанси и етапи в човешкото поведение – в семейството, на работното място и в обществото. Представени са нормалните модели в общуването, но и отклоненията. А най-ценното е, че са дадени и практически съвети как могат да се решат проблемите на всички нива, обясни д-р Енчев.

Освен това са засегнати въпроси, свързани с личността и Аз-а, лидерството, властта, преговорите, психология на групата и оказване на влияние. Специална глава е отделена на причините за конфликтите и тяхното разрешаване. Друга е посветена на отношенията между мъжа и жената в и извън семейството. А трета коментира рекета и вътрешния свят на изнудвача.

Книгата е написана на достъпен език и може да бъде ползвана не само от студентите по психология, но и от всички, които се интересуват от човешките отношения и търсят изход и спасение от трудни житейски ситуации.

Идеята за създаването й възникна, след като запознах проф. Стаматов, консултант на пациентите с онкологични заболявания в нашата болница, с трите наръчника за служителите, каза д-р Енчев, който освен лекар е магистър по психология и по бизнесадминистрация. Първият е за работа с пациенти, вторият обяснява как те могат да направят успешна кариера в болница „Медлайн“, а третият е наръчник за лидери. Когато ги разгледал, професорът установил, че в тях има много общо приложими модели за всяко работно място. След това двамата доразвили тези идеи на базата на дългогодишния си опит в областта на психологията на общуването, на управлението и продажбите.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

[Общо: 1    Средно: 5/5]
„Човешкото поведение“ ни учи как да се спасим от конфликти беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *