вторник, 31 януари, 2023
- Реклама -
НачалоНовини„Човешкото поведение“ ни учи как да се спасим от конфликти

„Човешкото поведение“ ни учи как да се спасим от конфликти

Шефът ви се чуди за какво да ви направи забележка, а колегата на отсрещното бюро не пропуска да се заяде с вас и по най-дребния повод? Ако от доста време търсите решение на тези проблеми, можете да го намерите в книгата „Човешкото поведение“, чиито автори са проф. Румен Стаматов (на снимката), преподавател по психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, и д-р Невен Енчев, мениджър на болница „Медлайн“ в Пловдив. Тя е отпечатана от издателство „Хермес“ и освен в неговите книжарници, може да бъде намерена и по щандовете на „Хеликон“ и „Сиела“.

На 560 страници книгата разглежда всички нюанси и етапи в човешкото поведение – в семейството, на работното място и в обществото. Представени са нормалните модели в общуването, но и отклоненията. А най-ценното е, че са дадени и практически съвети как могат да се решат проблемите на всички нива, обясни д-р Енчев.

Освен това са засегнати въпроси, свързани с личността и Аз-а, лидерството, властта, преговорите, психология на групата и оказване на влияние. Специална глава е отделена на причините за конфликтите и тяхното разрешаване. Друга е посветена на отношенията между мъжа и жената в и извън семейството. А трета коментира рекета и вътрешния свят на изнудвача.

Книгата е написана на достъпен език и може да бъде ползвана не само от студентите по психология, но и от всички, които се интересуват от човешките отношения и търсят изход и спасение от трудни житейски ситуации.

Идеята за създаването й възникна, след като запознах проф. Стаматов, консултант на пациентите с онкологични заболявания в нашата болница, с трите наръчника за служителите, каза д-р Енчев, който освен лекар е магистър по психология и по бизнесадминистрация. Първият е за работа с пациенти, вторият обяснява как те могат да направят успешна кариера в болница „Медлайн“, а третият е наръчник за лидери. Когато ги разгледал, професорът установил, че в тях има много общо приложими модели за всяко работно място. След това двамата доразвили тези идеи на базата на дългогодишния си опит в областта на психологията на общуването, на управлението и продажбите.

СНИМКА: БОЛЕНЗДРАВ

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -