12 операционни и 4 реанимации има новата болница в Бургас

PRINT
Бургасмед

Най-голямoто частно здравно заведение в Югоизточния регион и Черноморието – МБАЛ „Черноморска – Бургас“ – отвори врати в морския град. На официалното откриване присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, народни представители и дипломати.

„Този мащабен проект е финансиран с 15 милиона лева от Българската банка за международно развитие, която е 100% държавна. Все повече и повече болници се снабдяват с техника от последно поколение, каквато има в тази болница. В момента на общинските и държавните болници по програми се отпускат общо близо 300 млн. лева за медицинска техника. Тези проекти очакват всеки момент реализация. Желая ви успех и дано всички хора излизат от тази болница много по-здрави“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Основната задача на ръководството на община Бургас беше в най-големия жилищен комплекс да има най-модерното здравно заведение и сега то вече е факт. Много бяха жалбите за липсата на качествено здравеопазване тук и се налага жителите да пътуват. Сега със своите 18 отделения тук ще има най-високо и най-добро здравеопазване, с най-добре подготвени лекари“, заяви кметът Димитър Николов.

МБАЛ „Черноморска – Бургас“ е първата болницата за комплексна здравна грижа в най-големия квартал на града „Меден рудник“, който се доближава до средно голям общински център по брой жители – над 80 хиляди души. Преминала е през всички сертификационни и лицензионни режими и покрива най-високите стандарти в съвременната медицина.

Лечебното заведение е изградено чрез публично-частно партньорство между община Бургас и МБАЛ „Д-р Пенкови“ ООД. Простира се на площ близо 15 декара и разполага с многопрофилна болница и медицински център – две сгради с топла връзка между тях.

Това е първото лечебно заведение в страната, обезпечено изцяло с лъчисто отопление. Разполага с 18 отделения, 12 операционни, 3 родилни зали за инивидуална грижа и 4 реанимационни зони с 24-часово видеонаблюдение. Капацитетът на болницата е 212 легла. Всяко едно е оборудвано със системата „Smart modul“, която позволява на пациентите да имат денонощна видеовръзка с лекуващия ги екип.

Отделението по образна диагностика и Отделението по инвазивна кардиология са оборудвани с апаратура доставена от една от водещите компании за медицинска апаратура – Siemens. Компанията е обучила персонала на болницата за работа с високотехнологичната апаратура, която включва магнитен резонанс, 64 срезов компютърен томограф, мамографски апарат, система за инвазивна кардиология, графично-скопичен рентгенов апарат, PACS система за архивиране и обмен на образи.

След реализацията на най-модерния до момента в бургаското здравеопазване проект са открити над 300 работни места. Привлечени са 60 от най-високо квалифицираните и мотивирани специалисти от всички университетски центрове на страната в отделенията по „Акушерство и гинекология“, „Неонатология“, „Обща хирургия“, „Гръдна хирургия“, „Ортопедия и травматология“, УНГ, „Неврохирургия“, „Кардиология“, „Инвазивна кардиология“, „Гастроентерология и пневмология“, „ОАИЛ“, „Неврология“, „Лицево-челюстна хирургия“, „Урология“,„Клинична патология“, „Кардиохирургия“, „Хемодиализа“, „Образната диагностика“, и лабораторията за микробиология и вирусология.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
12 операционни и 4 реанимации има новата болница в Бургас беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *