четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияВещество в шипката намалява болката

Вещество в шипката намалява болката

Вещество в шипката намалява болката. Това вдъхнови датски учени да разработят нов препарата с екстракт от шипка. Той ще се прилага при пациенти с остеоартрит, съобщава Zee News. Заболяването значително ограничава движенията на човека. Новият препарат Gopo може да помогне на 90% от пациентите.

Хапчето е особено ефикасноо, ако човекът страда от болки в ръцете. Препаратът е направен на базата на извлечено от шипката съединение. Разработването му започва преди повече от 20 години. Активното съединение се изолира от изсушена шипка с помощта на специален патентован в Дания метод. Съединението намалява тъпата болка, като успеваемостта е в 9 от всеки 10 случая.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Защо болят ставите при промяна във времето
Откриха гени, виновни за остеоартрита
Инфекции най-често са причина за смърт при болни от ревматоиден артрит

Засега е изпитано само върху 30 доброволци. Изследването, извършено от университета на Копенхаген, позволява да се установи, че средството облекчава симптомите на остеоартрита за денонощие и хората с тази диагноза използват с една трета по-малко стандартни обезболяващи. Известно е, че в шипката има много витамин С и ликопен, мощни антиоксиданти, които намаляват нивото на холестерина и възпаленията.

Редактор Ина Димитрова

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -