вторник, 4 октомври, 2022
- Реклама -
НачалоХраненеСокът от грейпфрут неутрализира мазнините в храната

Сокът от грейпфрут неутрализира мазнините в храната

Сокът от грейпфрут е ценен помощник на желаещите за отслабнат, без да се подлагат на строги диети. Това съобщава британският в. „Телеграф“, като цитира учени от Университета на Калифорния. Проучване върху мишки показало, че въпреки мазните храни в диетата им, те наддавали пиели сок от грейпфрут вместо вода.

Плодовата напитка подобрявала нивата на кръвна захар (която намаляла с 13-17%), подобрили се показателите на инсулина (три пъти) и тези на триацилглицерола. Това означава, че организмът е защитен от диабет. Ефектът от сока на грейпфрута може да се сравни с действието на метформин – най-популярното антидиабетно лекарство. Засега учените нямат обяснение кое точно предизвиква ефекта. Гризачите, които пиели сок без месото на плодовете, тежали с 18% по-малко. Това било категорично доказано.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
4 храни, с които се отслабва
Кои са храните, които не бива да се смесват с лекарства?
Грейпфрутът увеличава ефекта от химиотерапията 

Мишките били разделени на шест групи, една от тях била контролна, която пиела вода. Учените добавяли захар и изкуствени подсладители към водата на контролната група. Така съпоставяли водата със сока по отношение на калориите. Някои животни били на диета с 60% мазнини, а други – с 10% в продължение на 10 дни.

Източник: The Telegraph

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -