сряда, 17 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноОтвара от орлови нокти блокира грипните вируси

Отвара от орлови нокти блокира грипните вируси

Отварата от орлови нокти е ценно помощно средство при грип, съобщава британският в. „Телеграф“. По време на варенето на билката се отделят молекули, които помагат в борбата срещу вирусите. Според експерти билковата напитка може да бъде ефективна срещу много от циркулиращите през последните години грипни щамове, включително и срещу често спряганите през последните години свински грип H1N1 и птичия H5N1.

Учените сравняват качествата на отварата от орлови нокти с пеницилина. Всъщност тя се пие от векове в Китай като средство за лечение на грип. Новото проучване само доказва, че народните традиции са правилен подход. Тайната се крие в молекулата MIR 2911. Достигайки кръвния поток и тъканите на белите дробове, тя потиска активността на вируса. Успява да блокира два гена, че вирусите използват, за да се размножават в организма.

В лабораторни опити сс мишки отварата показала, че намалява смъртността от птичия вирус H5N1, а също може и да предотврати инфекция с други щамове, включително H1N1. Въпреки обещаващите изследвания засега не се планират тестове върху хора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Вещество в чесъна убива резистентни на антибиотик бактерии
Доказаха: От настинки пази само цинкът!
Откриха как организмът сам се пази от грипа 
Седем прости средства срещу грипа 

Източник: Daily Telegraph

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -