четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеНова мода: салата в буркан за офиса

Нова мода: салата в буркан за офиса

Много от работещите в офис искат да се хранят здравословно, но нямат време или избор на места, където да се изберат леки ястия. За тях диетолозите предлагат новата идея за обедна пауза – салата в буркан. Носенето на храна по този начин на работното място бързо набра популярност и се превърна в истинска мода. В социалните мрежи хората вече обменят снимки и рецепти за вкусно и полезно хапване.

Както се подразбира от самото име, в буркан се подреждат слоеве храни, главно зеленчуци, които всеки може да избере и комбинира според своя вкус. Така здравословната закуска за обедната пауза е готова, като зарежда организма с енергизиращ микс от витамини, минерали и баластни вещества. Едва ли има домакинство, където да не може да се намери буркан с капачка винт, която да прилепва плътно. Ако искате по-голямо удобство, можете да си купите и специален стъклен съд за многократна употреба (виж снимката).

Ето и съвети как да подредите слоевете салата така, че да останат свежи до момента на употреба.

На дъното се слага дресингът. След това слагате съставки като картофи, макарони, боб, царевица, моркови или чушки. По-отгоре подреждате домати, плодове, авокадо, сирене или яйца. Чувствителните към нараняване листа на салати (маруля, айсберг) се слагат най-отгоре. Те трябва по възможност да са сухи. Най-отгоре наръсвате смлени ядки, семена, кълнове или зелени подправки. Затваряте плътно капачката и готово!

Когато решите да похапнете от салатата, изсипвате съдържанието в една чиния, а дресингът, който е бил на дъното на буркана, се разпределя отгоре и залива съставките. Такава салата можете да си приготвите и от вечерта, ако много бързате сутрин да тръгнете. Слагате в хладилника за през нощта, а заранта просто вземате буркана. Добре е на работата да имате хладилник, където да съхранявате салатата си преди да я консумирате.

Източник: ApothekenUmschau.de

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -