Съвременният начин на живот ни лишава от простите радости

PRINT
стрес на работата

Бясното темпо на съвременния живот помита все повече хора. Ако безропотно се подчиняваме, това неминуемо ще завърши с нервен срив, предупреждават британски учени, цитирани от сайта „Медикфорум“. Те констатират, в наши дни все по-малко време се отделя на нещата, които внасят радост във всекидневието ни, намаляват стреса и разтоварват психиката.

 

В проучване с над 2000 участници станало ясно, че много хора рискуват да нанесат сериозни вреди на своето здраве и на близките си, ако не се спрат навреме. Анализирайки отговорите, експертите изчислили, че един от 6-има съвременни граждани се занимава със секс по-малко от 10 минути, а при 3% от хората всичко продължавало дори по-малко от две минути. Начинът на живот в големите градове се отразява фатално на детеродните способности на хората, на практика се оказва най-ефективния контрацептив, заявяват експертите от Лондонския университетски колеж.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Девет мита за стреса
Доказаха: Стресът провокира рака!
Жените преживяват стреса по-тежко
Всекидневният стрес може да причини диабет
Как да преборим стреса на път за работа

Традицията на вечерята у дома, която събира цялото семейство, също се превръщала в отживелица. Всеки пети жител на Великобритания отделял на този „ритуал“ по-малко от 10 минути, половината му посвещавали цели 15 минути. По думите на психоложката Хани Ланкастер-Джеймс това създава усещане за живот в един безумен свят. „Въпросът, който всички ние трябва да си зададем, е к ще сврши всичко това? След няколко години ще посвещаваме на нашите любими хора и на храненето само по няколко секунди“, споделя мнението си тя.

Отношението към семейните ценности е изложено на опасност, ако не прекарваме достатъчно време с любимите ни хора, смята Хани Ланкастер-Джеймс. Освен това, ако не се научим да организираме ефективно времето си, излагаме на сериозен риск нашето здраве, допълва психоложката.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
[Общо: 0    Средно: 0/5]
Подобни статии
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *