четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноСъвременният начин на живот ни лишава от простите радости

Съвременният начин на живот ни лишава от простите радости

Бясното темпо на съвременния живот помита все повече хора. Ако безропотно се подчиняваме, това неминуемо ще завърши с нервен срив, предупреждават британски учени, цитирани от сайта „Медикфорум“. Те констатират, в наши дни все по-малко време се отделя на нещата, които внасят радост във всекидневието ни, намаляват стреса и разтоварват психиката.

В проучване с над 2000 участници станало ясно, че много хора рискуват да нанесат сериозни вреди на своето здраве и на близките си, ако не се спрат навреме. Анализирайки отговорите, експертите изчислили, че един от 6-има съвременни граждани се занимава със секс по-малко от 10 минути, а при 3% от хората всичко продължавало дори по-малко от две минути. Начинът на живот в големите градове се отразява фатално на детеродните способности на хората, на практика се оказва най-ефективния контрацептив, заявяват експертите от Лондонския университетски колеж.

Традицията на вечерята у дома, която събира цялото семейство, също се превръщала в отживелица. Всеки пети жител на Великобритания отделял на този „ритуал“ по-малко от 10 минути, половината му посвещавали цели 15 минути. По думите на психоложката Хани Ланкастер-Джеймс това създава усещане за живот в един безумен свят. „Въпросът, който всички ние трябва да си зададем, е к ще сврши всичко това? След няколко години ще посвещаваме на нашите любими хора и на храненето само по няколко секунди“, споделя мнението си тя.

Отношението към семейните ценности е изложено на опасност, ако не прекарваме достатъчно време с любимите ни хора, смята Хани Ланкастер-Джеймс. Освен това, ако не се научим да организираме ефективно времето си, излагаме на сериозен риск нашето здраве, допълва психоложката.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -