Прегледайте безплатно бенки и петна по кожата в Пловдив

PRINT
меланом кожен рак

Медицински център-1 в Пловдив обяви безплатни профилактични прегледи за кожни тумори и бенки. Стартът на акцията е на 2 ноември, като дерматолозите ще консултират желаещите в продължение на две седмици. От прегледите могат да се възползват пациенти от цялата страна, като за тях не се иска направление от личния лекар. Необходимо е само да се запишете предварително на тел. 032/ 644-222.

Според специалистите есента е подходящ момент за преглед при кожен лекар на подозрителни бенки или петна по кожата, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е довело до по-бурното развитие на някои кожни образувания. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона може да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират, пояснява д-р Галина Арабаджиева, която ще прави прегледите. Според нея хората търсят лекарска помощ късно поради липсата на направления за специалисти и заради известно подценяване на проблема.

Хора с кожни формации, които нарастват, кървят, сърбят или въобще се променят по някакъв начин, е добре да правят поне веднъж в годината консултация с дерматолог. Д-р Арабаджиева предупреди, че преди да се предприеме козметично премахване на кожни образувания при неспециалисти, е задължително да се вземе мнението на дерматолог. Защото едно некомпетентно третиране на бенка може да доведе до нейното израждане в меланом, кожен рак, който протича толкова агресивно, че в рамките на месец – два може да обхване всички органи и системи с метастази.

[Общо: 3    Средно: 4.3/5]
Прегледайте безплатно бенки и петна по кожата в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *