сряда, 24 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПрегледайте безплатно бенки и петна по кожата в Пловдив

Прегледайте безплатно бенки и петна по кожата в Пловдив

Медицински център-1 в Пловдив обяви безплатни профилактични прегледи за кожни тумори и бенки. Стартът на акцията е на 2 ноември, като дерматолозите ще консултират желаещите в продължение на две седмици. От прегледите могат да се възползват пациенти от цялата страна, като за тях не се иска направление от личния лекар. Необходимо е само да се запишете предварително на тел. 032/ 644-222.

Според специалистите есента е подходящ момент за преглед при кожен лекар на подозрителни бенки или петна по кожата, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е довело до по-бурното развитие на някои кожни образувания. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона може да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират, пояснява д-р Галина Арабаджиева, която ще прави прегледите. Според нея хората търсят лекарска помощ късно поради липсата на направления за специалисти и заради известно подценяване на проблема.

Хора с кожни формации, които нарастват, кървят, сърбят или въобще се променят по някакъв начин, е добре да правят поне веднъж в годината консултация с дерматолог. Д-р Арабаджиева предупреди, че преди да се предприеме козметично премахване на кожни образувания при неспециалисти, е задължително да се вземе мнението на дерматолог. Защото едно некомпетентно третиране на бенка може да доведе до нейното израждане в меланом, кожен рак, който протича толкова агресивно, че в рамките на месец – два може да обхване всички органи и системи с метастази.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -