Безплатни прегледи за миома в София

PRINT
гинекологичен преглед цинтонамазка

В столичната Първа САГБАЛ „Св. София“ стартира кампания за безплатни гинекологични прегледи за диагностициране на миоми на матката и насочване за навременно лечение. Прегледите ще се извършват от специализиран екип като участие ще вземе и директорът на лечебното заведение доц. д-р Иван Костов.

Прегледите ще се провеждат в периода от 26-ти март до 10-ти април, след предварително записване на тел.: 02/44 70 202.

Миомата на матката е доброкачествен тумор, който се среща при голяма част от жените след 35-40 години, има отношение към зачеването и към износването на бременността. Тя може да предизвика болкова симптоматика, както и кръвоизливи. Миомата на матката е най-честата причина за хирургично отстраняване на матката. Миоми се установяват в 25-50% от жените на възраст между 30 и 40 години и още по-често при по-възрастните жени. Миоми се доказват в 80% от оперативно отстранените матки, независимо каква е била причината за операция.

Навременното диагностициране на миомите, докато са все още с малък размер, позволява тяхното лекуване чрез приемане на медикаменти, чрез ендоскопски операции (безкръвни) или чрез отворени хирургични операции. В Първа АГ-болница „Св. София“ ендоскопсокото лечение на миоми се прилага в над 60% от случаите, както и при 1/3 от хистеректомиите (оперативно отстраняване на матката).

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за миома в София беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *