петък, 3 февруари, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за миома в София

Безплатни прегледи за миома в София

В столичната Първа САГБАЛ „Св. София“ стартира кампания за безплатни гинекологични прегледи за диагностициране на миоми на матката и насочване за навременно лечение. Прегледите ще се извършват от специализиран екип като участие ще вземе и директорът на лечебното заведение доц. д-р Иван Костов.

Прегледите ще се провеждат в периода от 26-ти март до 10-ти април, след предварително записване на тел.: 02/44 70 202.

Миомата на матката е доброкачествен тумор, който се среща при голяма част от жените след 35-40 години, има отношение към зачеването и към износването на бременността. Тя може да предизвика болкова симптоматика, както и кръвоизливи. Миомата на матката е най-честата причина за хирургично отстраняване на матката. Миоми се установяват в 25-50% от жените на възраст между 30 и 40 години и още по-често при по-възрастните жени. Миоми се доказват в 80% от оперативно отстранените матки, независимо каква е била причината за операция.

Навременното диагностициране на миомите, докато са все още с малък размер, позволява тяхното лекуване чрез приемане на медикаменти, чрез ендоскопски операции (безкръвни) или чрез отворени хирургични операции. В Първа АГ-болница „Св. София“ ендоскопсокото лечение на миоми се прилага в над 60% от случаите, както и при 1/3 от хистеректомиите (оперативно отстраняване на матката).

 

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -