Ново уникално ехографско изследване на черен дроб в Александровска

PRINT

Нов апарат с уникални възможности за оценка на състоянието при пациенти с хронични чернодробни заболявания ще бъде изпробван пилотно в Гастроентерологичното отделение на УМБАЛ „Александровска“. Този вид изследване е ново както за лечебното заведение, така и за страната. В Александровска болница, за срок от 7 дни, ще бъде предоставен най-модерният апарат за ултразвукова диагностика Siemens Acuson S 3000, който единствен притежава системата ARFI за прецизна оценка на чернодробната фиброза в рамките на стандартно ехографско изследване.

Данните в световен мащаб сочат, че честотата на чернодробните заболявания расте за сметка на вирусните хепатити, а също и вследствие на алкохолния и неалкохолен стеатохепатит. Чернодробната биопсия все още се счита „златен стандарт“ за оценка на фиброзата на черния дроб, въпреки че методът е инвазивен и създава риск, напрежение и стрес за пациентите. При това, не във всички случаи е възможно да се вземе достатъчно количество материал за хистологична оценка и това е причината да се правят усилени опити за замяна на чернодробната биопсия с неинвазивни диагностични методи.

Гастроентерологичното отделение на Александровска болница е един от най-големите университетски гастроентерологични центрове в София и страната, където работят висококвалифицирани специалисти и действащи университетски преподаватели със значителен опит в областта на чернодробната патология.

Желаещите да се изследват, могат да посетят Гастроентерологичното отделение на КПВБ, УМБАЛ „ Александровска“, ул. „Св. Г. Софийски“ № 1, в периода 5.06 – 12.06.2013 г.

Телефон за информация и записване:

02/9230 230, 0888 57 90 43 (всеки ден между 13.00-14.00 часа) 

СНИМКА: СИМЕНС

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Ново уникално ехографско изследване на черен дроб в Александровска беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *