Безплатни прегледи за хора с високо кръвно

PRINT
високо кръвно причини симптоми лечение

Артериалната хипертония (повишено кръвно налягане) става все по-сериозен медицински, социален и икономически проблем у нас и по света, и засяга все повече млади хора, включително деца. Тя често е причина за сърдечно-съдови усложнения, мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, сърдечна и бъбречна недостатъчност и др. Сърдечносъдовият риск нараства още по-драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с повишен холестерол, наднормено тегло, обездвижване, тютюнопушене – фактори, свързани с храненето и начина на живот.

Вижте повече за нов метод на лечение на кръвно, което не се повлиява от лекарствата.

По повод тревожно нарастващия брой на хората с повишено кръвно налягане у нас, клиниката по кардиология в УМБАЛ «Александровска» стартира кампания с безплатни прегледи за хипертоници в дните 11, 12, 13, 18 и 19.01.2016г. Специалистите ще консултират от 14.30 до 18.30ч., в приемния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел. 02/ 9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Освен клиничен преглед и ЕКГ, на пациенти с трудно контролирано артериално налягане ще се прави и  холтер – мониториране със запис на сърдечната дейност за период от 24 часа.

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Безплатни прегледи за хора с високо кръвно беше последно модифицирана от: януари 5th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *