четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоИзследванияБезплатни прегледи за хора с високо кръвно

Безплатни прегледи за хора с високо кръвно

Артериалната хипертония (повишено кръвно налягане) става все по-сериозен медицински, социален и икономически проблем у нас и по света, и засяга все повече млади хора, включително деца. Тя често е причина за сърдечно-съдови усложнения, мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, сърдечна и бъбречна недостатъчност и др. Сърдечносъдовият риск нараства още по-драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с повишен холестерол, наднормено тегло, обездвижване, тютюнопушене – фактори, свързани с храненето и начина на живот.

Вижте повече за нов метод на лечение на кръвно, което не се повлиява от лекарствата.

По повод тревожно нарастващия брой на хората с повишено кръвно налягане у нас, клиниката по кардиология в УМБАЛ «Александровска» стартира кампания с безплатни прегледи за хипертоници в дните 11, 12, 13, 18 и 19.01.2016г. Специалистите ще консултират от 14.30 до 18.30ч., в приемния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел. 02/ 9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Освен клиничен преглед и ЕКГ, на пациенти с трудно контролирано артериално налягане ще се прави и  холтер – мониториране със запис на сърдечната дейност за период от 24 часа.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -