Нова диета – яжте колкото искате, но само за 8 часа

PRINT
здравословна диета

Нова диета позволява да ядем каквото си поискаме и пак да останем стройни – просто трябва да свием общо часовете за хранене до осем. Намаляване на времевия прозорец, в който похапваме, можем не просто да се отървем от затлъстяването, но и да намалим риска от диабет тип 2, пише в. „Дейли Мейл“.

Така организмът ни свиква с часовете, когато му поднасяме храна и се подготвя да усвои калориите. Това е сложна задача, която включва синхронизиране на храносмилателния тракт с работата на гените и други вътрешни механизми.

Теорията на диетолозите била потвърдена с експеримент. Той показал, че даването на мазни храни на мишки, но само в рамките на 8 часа (например от 9 до 17 часа), позволявало да се запази здравето им и те да не наддават на тегло, за разлика от контролната група, която се хранела произволно дълго време.

Дори когато храненето на мишките с наднормено тегло било регулирано до 9 часа, те успявали да намалят теглото си с 5% в продължение на няколко дни. Като цяло калориите не се променяли.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Диета без месо сваля кръвната захар
Експерти: Безглутеновите диети са вредни при здравите! 
Подправки намаляват усвояването на мазнини от храната
Пържолата не е толкова вредна, ако ядете и зеленчуци с нея 
Сокът от грейпфрут неутрализира мазнините в храната 

Подобен режим на хранене се отразявал добре върху баланса между вредни и полезни бактерии в тялото. Известно е, че той има връзка с добрия метаболизъм. Ако не можете да се храните здравословно, поне се опитайте да промените часовете на хранене. При животните като перфектен се утвърдил времевият прозорец от 12 до 9 часа. Положителният ефект се запазвал дори и в онези дни, когато учените им позволявали да ядат всичко, което пожелаят.

Източник: Daily Mail

 

[Общо: 5    Средно: 3.4/5]
Нова диета – яжте колкото искате, но само за 8 часа беше последно модифицирана от: август 8th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *