Можем да отслабнем с… шоколад!

PRINT

Можем да се наслаждаваме на шоколада и да отслабнем! Това е добра новина за любителите на какаовото лакомство, които обаче са загрижени за фигурата си. Ново проучване на Института по хранене и здраве установило, че комбинацията от шоколад и диета с ниско съдържание на въглехидрати помага на хората, които искат да свалят килограми, да постигнат най-добър резултат. Според учените само ограничаването на въглехидратите не е достатъчно, за да отслабнете. Необходимо е да комбинирате някои храни, съобщава Zee News.

Ефектът от диетата зависи от наличието на биологично активни съединения в храната. Шоколадът съдържа именно такива съединения – флавоноиди. Известно е, че те са много полезни за здравето. В изследването участвали доброволци на възраст 19-67 години. Те били разделени на три групи. Първата група била подложена на строга диета с ниско съдържание на въглехидрати, а втората – минала на меню с ниско съдържание на въглехидрати, но в добавка всеки изяждал по 42 грама черен шоколад (81% какао) дневно. Контролната група се хранела както обикновено.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
13 храни за по-нисък холестерол 
Тъмен шоколад помага срещу възпаления 
Тъмният шоколад се бори успешно с кашлицата

Благодарение на ниско въглехидратната диета хората от първите две групи започнали да отслабват за разлика от контролната група доброволци. Само че тези, които яли в добавка и натурален шоколад, загубили 10% повече тегло, отколкото другите, които просто спазвали ограничения за хляба и захарта. Консумацията на шоколад сама по себе си също не води до загуба на тегло. Важно е да се комбинира с диета и подходящи упражнения.

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Можем да отслабнем с… шоколад! беше последно модифицирана от: март 16th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *