петък, 12 юли, 2024
- Реклама -
НачалоХраненеМожем да отслабнем с... шоколад!

Можем да отслабнем с… шоколад!

Можем да се наслаждаваме на шоколада и да отслабнем! Това е добра новина за любителите на какаовото лакомство, които обаче са загрижени за фигурата си. Ново проучване на Института по хранене и здраве установило, че комбинацията от шоколад и диета с ниско съдържание на въглехидрати помага на хората, които искат да свалят килограми, да постигнат най-добър резултат. Според учените само ограничаването на въглехидратите не е достатъчно, за да отслабнете. Необходимо е да комбинирате някои храни, съобщава Zee News.

Ефектът от диетата зависи от наличието на биологично активни съединения в храната. Шоколадът съдържа именно такива съединения – флавоноиди. Известно е, че те са много полезни за здравето. В изследването участвали доброволци на възраст 19-67 години. Те били разделени на три групи. Първата група била подложена на строга диета с ниско съдържание на въглехидрати, а втората – минала на меню с ниско съдържание на въглехидрати, но в добавка всеки изяждал по 42 грама черен шоколад (81% какао) дневно. Контролната група се хранела както обикновено.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
13 храни за по-нисък холестерол 
Тъмен шоколад помага срещу възпаления 
Тъмният шоколад се бори успешно с кашлицата

Благодарение на ниско въглехидратната диета хората от първите две групи започнали да отслабват за разлика от контролната група доброволци. Само че тези, които яли в добавка и натурален шоколад, загубили 10% повече тегло, отколкото другите, които просто спазвали ограничения за хляба и захарта. Консумацията на шоколад сама по себе си също не води до загуба на тегло. Важно е да се комбинира с диета и подходящи упражнения.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -