вторник, 16 юли, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеЦентър „Джон Хопкинс”: Раковите клетки могат да се уморят от глад

Център „Джон Хопкинс”: Раковите клетки могат да се уморят от глад

След като години наред специалисти от известния медицински център „Джон Хопкинс“ в САЩ казваха, че химиотерапията е единственият начин да се опитаме да елиминираме рака, вече твърдят, че има и алтернативен начин.

Ето какво обясняват те:

1. Всеки човек има ракови клетки в тялото си. Тези ракови клетки не се показват при стандартните изследвания, докато не се размножат до няколко милиарда. Когато докторите казват на пациентите с рак, че нямат вече ракови клетки в телата си след лечение, това просто означава, че изследванията не са в състояние да уловят раковите клетки, защото те не са достигнали размер, който да позволи да бъдат забелязани.

2. Раковите клетки се появяват от 6 до повече от 10 пъти в живота на човека.

3. Когато имунната система на човек е силна, раковите клетки ще бъдат унищожавани и няма да им се позволява да се размножават и да се образуват тумори.

4. Когато човек има рак, това означава, че човек има хранителни недоимъци от множество видове. Те могат да се дължат на генетични или на фактори, свързани с околната среда, храната или начина на живот.

5. За да преодолее тези множество хранителни дефицити, една промяна на режима на хранене и включването на хранителни добавки ще заздрави имунната система.

6. Химиотерапията включва отравяне на бързорастящите ракови клетки и също унищожаване на бързорастящите здрави клетки в костния мозък, храносмилателния тракт и др. и може да причини увреждане на органи като черния дроб, бъбреците, сърцето, белите дробове и т.н.

7. Лъчетерапията унищожава раковите клетки, но и изгаря, причинява белези и уврежда здрави клетки, тъкани и органи.

8. Първоначалното лечение с химиотерапия и лъчетерапия често намалява размера на тумора. От друга страна, обаче, продължителното им използване не водят до по-нататъшното разрушаване на тумора.

9. Когато тялото има да се справя с прекалено много токсични проблеми в резултат на химиотерапията и радиотерапията, имунната система е или отслабена, или разрушена напълно, от което следва, че човек може да се поддаде на различни видове инфекции и усложнения.

10. Химиотерапията и радиотерапията може да накарат раковите клетки.да мутират и да станат резистентни и трудни за унищожаване. Оперативното лечение също може да стане причина раковите клетки да се разпространят в други области.

11. Един ефективен начин за борба с рака е раковите клетки да се уморят от глад, като не им се дава храната, от която се нуждаят, за да се размножават.

Проф. Дудов: Ракът не е една, а 200 болести

С какво се хранят раковите клетки?

Захарта е храна за рака. Чрез намаляване на захарта, се отрязва един от важните хранителни източници за раковите клетки. Забележка: Заместителите на захарта, като НутраСуит, Икуал (Equal), Спунфул (Spoonful) и др. са направени от Аспартам, а той е вреден. По-добър натурален заместител биха били медът Манука или меласата, но в много малки количества. Готварската сол има добавени химикали, за да я направят бяла на цвят. По-добра алтернатива е морската сол.

Млякото кара тялото да произвежда слуз, особено в стомашно-чревния тракт. Ракът се храни със слуз. Чрез премахването на млякото и заместването му с неподсладено соево мляко, раковите клетки ще умрат от глад.

Раковите клетки процъфтяват в кисела среда. Хранителен режим, основан на месо, е кисел и е най-добре да се яде риба и малко пиле, отколкото телешко и свинско месо. Месото съдържа също така и антибиотици, прилагани на животните, хормони на растежа и паразити, всички от които са вредни, особено за хората с рак.

Хранителен режим, съставен от 80% пресни зеленчуци и сокове, зърна, семена, ядки и малко плодове, помага на тялото да бъде в алкална среда.. Около 20% може да бъдат готвена храна, включително боб.. Пресните зеленчукови сокове снабдяват с живи ензими, които лесно се абсорбират и достигат до клетъчно равнище в рамките на 15 минути, за да подхранят и усилят растежа на здравите клетки.

Проф. Момеков: Няма добавка, която да лекува рак!

За да се снабдите с ензими за изграждане на здрави клетки, се опитайте да пиете пресни зеленчувкови сокове (съставени предимно от зеленчуци, включително и покълнали бобови растения) и да ядете сурови зеленчуци 2-3 пъти на ден. Ензимите се разрушават от температура 40 градуса по Целзий.

Избягвайте кафе, чай и шоколад, които са богати на кофеин. Зеленият чай е по-добра алтернатива и има противоракови свойства. Вода – най-добре е да се пие пречистена вода или филтрирана, за да се избегнат познатите токсини и тежки метали в чешмяната вода. Дестилираната вода е киселинна, избягвайте я.

Месният протеин е труден за храносмилане и изисква много храносмилателни ензими. Нехраносмеленото месо, оставащо в червата, ще се разложи и това ще доведе до увеличаванена токсините.

Стените на раковите клетки имат твърдо протеиново покритие. Като се въздържаме от ядене на месо или чрез ядене на по-малко месо, се освобождават повече ензими, които да атакуват протеиновите стени на раковите клетки и клетките-убийци на рака в тялото унищожават раковите клетки по-ефективно.

Някои хранителни добавки подпомагат имунната система (IP6, Flor-ssence, Essiac, антиоксиданти, витамини, минерали, EFAs и др.), за да дадат възможност на собствените клетки-ракови убийци на тялото да унищожат раковите клетки. Други хранителни добавки, като витамин Е, са познати с това, че причиняват апоптоза или програмирана клетъчна смърт, нормалният начин на тялото да се освобождава от увредените, нежелани клетки или тези, от които вече няма нужда.

Ракът е заболяване на ума, тялото и духа. Когато духът е проактивен и положително настроен, това помага на човека, борещ се с рака, да оцелее. Гневът, непрощаването или огорчението поставя тялото в стресова и киселинна среда. Научете се да имате обичащ и прощаващ дух. Научете се да се отпускате и да се наслаждавате на живота.

Раковите клетки не могат да процъфтяват в кислороднонаситена среда. Като се занимаваме с физическа активност ежедневно и дишаме дълбоко, си осигуряваме повече кислород на клетъчно ниво. Кислородната терапия е друг начин да се унищожават раковите клетки.

Експерти: Диетите при рак са вредни!

Свързани публикации

1 коментар

  1. Раковите клетки имат твърдо протеиново покритие в стените си и ако се спре консумацията на месо или поне се намали, то ще се освободят повече ензими, които ще започнат да атакуват стените на раковите клетки изградени от протеини. По този начин клетките убийци на раковите клетки ще могат по-ефективно да ги убиват.

Коментарите са затворени

- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -