събота, 13 април, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБолкоуспокояващите може да са проблем при главоболие - ето защо!

Болкоуспокояващите може да са проблем при главоболие – ето защо!

Главоболието е симптом при много заболявания, понякога се дължи чисто и просто на стреса във всекидневието. Много хора бързат да успокоят болката, като вземат болкоуспокояващо хапче. Честият прием на такива медикаменти обаче крие определени рискове. Ако оставим настрана риска за черния дроб от прекалено честата употреба на лекарства, потискането на главоболието може да забави диагностиката на някои по-сериозни заболявания. 

“Помагайки” си с хапчета, хората отлагат посещението на лекар. Главоболието може да бъде симптом на сериозна и тежка патология, изтъква руският лекар д-р Алексей Безимяни. Своевременната консултация със специалист ще помогне да се идентифицира първопричината за болката, а след това и да се определят подходящите лекарства.

Главоболието се дели на 6 основни вида

Кога да потърсите лекар при главоболие?

Идете на преглед, ако:

  • главоболието се повтаря често, извън рамките на простудно заболяване;
  • болката е принципно различна от тези, които сте изпитвали преди
  • сменя се нейната локализация – първо боли едната половина, после другата или друго място.

Главоболието може да е свързано с аневризма или друг съдов проблем

Личният лекар ще прецени дали е необходима консултация с невролог, необходими ли са допълнителни изследвания за изясняване на причината. Може също така да препоръча подходящи лекарства и да каже, кои медикаменти не бива да се приемат.

Освен мигрена, силното главоболие може да е признак за аневризма на мозъчните съдове. Ако потиснете симптомите с аналгетици и не получите подходящо лечение, последиците могат да бъдат много сериозни.

Източник: Медикфорум

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -