Жените убедени, че мъжете повече се наслаждават на живота

PRINT

Жените категорично смятат, че мъжете повече се наслаждават на живота, разкри проучване на портала „Джакпотджой“. Причината нежният пол да се смята за онеправдан е напрегнатият работен график, към който се прибавят грижите за дома и семейството. Всяка трета жена признава, че смята собствения си живот за много по-скучен, отколкото този на половинката си.

Три четвърти от анкетираните дами са убедени, че мъжете успяват да се наслаждават повече на живота, защото имат по-малко битови задължения. Половината пък смятат, че причината е качеството на силния пол да не се трогва от мнението на околните. Мъжете имат повече радости във всекидневието, защото водят по-активен социален живот, твърдят 39% от участничките в проучването.

Някои обаче признават, че да се наслаждават на живота им пречат типично женски качества – например прекомерната стеснителност. Само една от седем жени има смелостта да влезе в ролята на инициатор и определя себе си като екстровертен тип. 5% от дамите могат и сами да се веселят, а в една трета от случаите разчитат на мъжете и млади хора около себе си да ги развличат.

За сравнение – една четвърт от британските мъже определят себе си като екстроверти, които обичат да се веселят. 11% смятат, че сами могат да се забавляват по-добре, отколкото да разчитат на обкръжаващите ги. Според психолози, участвали в проучването, съветват съвременните двойки да се откажат от традиционното разделяне на домашните задължения на мъжки и женски. По-добре задачите да се разделят по равно. Това ще позволи на жените да намерят повече време за себе си и за социален живот.

Свързани теми: Жените си падали най-много по кариеристи

Мъжете са по-щастливи, ако помагат вкъщи

Благодарността е най-важна за щастливия брак

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Жените убедени, че мъжете повече се наслаждават на живота беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *