Мъжете са по-щастливи, ако помагат вкъщи

PRINT
чистене колко калории изгаря

Мъжете се чувстват по-щастливи, ако споделят домашните задължения с жените си. Този изненадващ извод бе направен от учени в Кеймбридж. Повечето жени са убедени, че половинките им не могат да понасят домакинската работа. Вярват още, че любимото им занимание у дома е да се излежават на дивана пред телевизора, докато съпругата мие съдовете или чисти с прахосмукачката.

Учените сега изясниха, че мъжете всъщност обичат да се занимават с домакинска работа. Колкото по-активно е зает силният пол с подобни дейности, толкова по-щастлив се чувства той, а в дома семейните спорове намаляват. Тази особеност е свързана с факта, че съпрузите и приятелите на дамите се чувстват виновни, ако не помагат за разтребването на жилището. За тях семейният мир с поделени домашни задължения се оказва много по-важен от постоянните конфликти с жена, която се чувства смазана от тежестта на задълженията си.

В началото изследователите били убедени, че ще намерят доказателство, че колкото повече мъжете се ангажират с домашната работа, толкова повече са семейните конфликти. На практика обаче се оказало, че силният пол е променил съществено предпочитанията си. Изводите противоречат на маса други изследвания, които доказват, че въпреки стремежа към образование и кариера на съвременната жена, мъжете й прехвърлят основната част от домашните задължения. Оказа се, че и мачовците са по-щастливи, ако поделят къщната работа, обобщават учените от Кеймбридж. Възможно е това да се дължи още на факта, че все повече мъже поддържат идеята за равенство на половете и просто се чувстват неловко, като виждат, че жените им мъкнат на гърба си огромната част от задълженията в дома.

Свързани теми: Жените си падали най-много по кариеристи

Благодарността е най-важна за щастливия брак

снимка: аок

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Мъжете са по-щастливи, ако помагат вкъщи беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *