Първи победител в играта „С грижа за здравето“ – очаквайте утре втори шанс!

PRINT
игра с награди

В края на първата седмица от играта „С грижа за здравето“ изтеглихме и първия наш читател, който печели награда – това е Райна Николова. Тя е една от 197 души, които са отговорили правилно на първия въпрос, който беше:  Коя е новата безплатна ваксина за бебета, която влезе в препоръчителния имунизационен календар през 2017 г.? Нейната награда е чанта за лаптоп.

Верният отговор е ротавирусната ваксина. Тя е включена от няколко години в препоръчителния имунизационен календар, но едва от началото на 2017 г. държавата осигурява пари за нея. Така родителите могат да се възползват безплатно от ваксината, която пази бебетата и малките деца от тежки диарии, причинени от ротавирусите. Препаратът се получава от наблюдаващия педиатър в детската консултация и е под формата на капки под езика.

Ротивирусната инфекция спада към онези заболявания с особен риск за здравето на детето, каза в интервю за сайта преди време проф. Татяна Червенякова, директор на Специализираната болница по инфекциозни болести в София. Особено при малките деца често се налага хоспитализация, защото честите изхождания и повръщания водят до бърза дехидратация. В Инфекциозна болница, която е най-голямото лечебно заведение в България, ротавирусните гастроентерити представляват 60% от случаите. Ние и повечето инфекциозни отделния в страната правим вирусологична диагностика, затова имаме точна информация.

Играта „С грижа за здравето“ продължава още три седмици, така че запазвате своя шанс да спечелите една от останалите наглади – калъф за таблет, комплект луксозна писалка и флаш памет 8GB. Участието е лесно – всеки вторник задаваме по един здравен въпрос, като помагаме и с линк към статия, където се съдържа отговора. Отговорете правилно под поста в нашата фейсбук страница или направо под публикацията, която обявява въпроса.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Първи победител в играта „С грижа за здравето“ – очаквайте утре втори шанс! беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *