четвъртък, 18 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за псориазис във ВМА

Безплатни прегледи за псориазис във ВМА

Кожните лекари от ВМА ще направят пореден жест към своите пациенти. По случай Световния ден за борба с псориазиса – 29 октомври, те ще преглеждат безплатно хора, които вече страдат от заболяването или с профилактична цел.

Датите на кампанията за псориазис ще продължи два дни – на 30 и 31 октомври 2017 г. Пациентите ще могат да се прегледат от 9 до 13.00 часа в кабинет 218, намиращ се на втори етаж  в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 26 181 – от 9-18.00 часа, и 02/ 92  25 002 – от 9-14.00 часа.

В рамките на кампанията пациентитеще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

Псориазисът се свързва основно с начина на живот и инфекции

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти.

Все повече са и научните данни, които свързват псориазиса с инфекции, най-вече на сливиците. Дори има сведения, че махането на сливиците при хора, които често боледуват от ангина, помага за подобряване на кожното заболяване.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -